Ombygning af tennisbaner i Espelunden

20/12-2023

Rødovre Kommune har truffet afgørelse om, at ændring af 9 stk. tennisbaner på Korsdalvej 77 fra grusbaner til hybridbaner ikke kræver en miljøkonsekvensvurdering og VVM-tilladelse. Projektet er omfattet af Miljøvurderingslovens bilag 2, punkt 10, b) ”Anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringsanlæg”

Et projekt omfattet af bilag 2 må jævnfør lovens § 16 ikke påbegyndes, før myndigheden har meddelt bygherren, at projektet ikke antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Af lovens § 21 fremgår, at myndigheden på baggrund af en ansøgning fra bygherre efter lovens § 19 skal træffe afgørelse om, hvorvidt projektet er omfattet af krav om miljøvurdering og tilladelse. Denne afgørelse kaldes en screeningsafgørelse.

Rødovre Kommune har foretaget en screening af projektet og træffer hermed afgørelse efter miljøvurderingslovens § 21 om, at projektet ikke kræver miljøvurdering, da det ikke kan antages at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Rødovre Kommune har i den forbindelse lagt vægt på, at der er tale om eksisterende tennisbaner, og at den ekstra miljøpåvirkning derfor primært består i potentielle støjgener med videre som følge af en længere sæson for brug af banerne. Rødovre Kommune har desuden lagt vægt på, at banerne bortset fra selve kunstgræstæppet anlægges ved brug af naturlige materialer som sand, grus og evt. kork.

I anlægsfasen vil projektet medføre gener for naboerne i mindre omfang, som kan sammenlignes med de gener, der opstår ved øvrigt almindeligt byggearbejde. I anlægsfasen skal Rødovre Kommunes Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsaktiviteter overholdes.

Før Rødovre Kommune træffer screeningsafgørelse efter miljøvurderingslovens § 21 skal kommunen jævnfør lovens § 35 foretage høring af berørte myndigheder. Rødovre Kommune vurderer, at der i forbindelse med dette projekt ikke er berørte myndigheder ud over Rødovre Kommune selv, og der er derfor ikke gennemført myndighedshøring.

Hvis du ønsker at se det screeningsskema, som ligger til grund for Rødovre Kommunes afgørelse, eller i øvrigt har spørgsmål til sagen, kan du kontakte Miljø og Forsyning på telefon 36 37 70 00 eller via email til rk@remove-this.rk.dk.

Klagevejledning 

Screeningsafgørelser efter miljøvurderingslovens § 21 kan jævnfør lovens § 49, stk. 1 påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. Klageberettigede er miljø- og fødevareministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.

Klagefristen er fire uger fra dato for offentlig annoncering af afgørelsen og udløber dermed 17. januar 2024. Ved rettidig klage efter § 49, stk. 1, kan Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemme, at en afgørelse efter § 21 ikke må udnyttes. Er et bygge- eller anlægsarbejde iværksat, kan Miljø- og Fødevareklagenævnet påbyde dette standset. 

Klage skal som udgangspunkt indgives via klageportalen hos Nævnenes Hus. For yderligere information om klageproceduren henvises til Nævnenes Hus.

Eventuelt sagsanlæg skal i henhold til miljøvurderingslovens § 54 være anlagt inden 6 måned efter, afgørelsen er offentliggjort dvs. senest 20. juni 2024.