Rødovre Kommune udbyder byggeretter i Gartnerbyen

11/04-2024

Omdannelsen af Gartnerbyen har været undervejs siden 2017. Skudt i gang af helhedsplanen for Bykernen og lokalplan 145. Flere boligbyggerier er blevet opført, og den nye bydel tegner sig med stier, gader og grønne gårde. 

Nu udbydes de sidste kommunale grunde og byggeretter i Gartnerbyen til salg og baner vejen for omdannelsen af den sidste del af det gamle industri- og gartnerområde. Som en del af udbuddet indgår også, at køber af byggeretterne udbyder og opfører Borgerhuset, der har fundet sin form gennem en arkitektkonkurrence. 

Rødovre Kommune inviterer med udbuddet ind til et tæt samarbejde om udviklingen af Gartnerbyen, hvor køberen skriver sig ind i visionen for Gartnerbyen. Køber skal komme med forslag til hvordan de nye byggerier gør Gartnerbyen til en bydel, hvor arkitektur og bæredygtighed former bydelen og giver rum for byliv og nye former for fællesskaber.

Når de sidste byggerier begynder at skyde op, kan Rødovre Kommune færdiggøre anlægget af Aage Knudsens Strøg. Strøget kommer til at binde Gartnerbyen sammen med et grønt gadeforløb, der går fra rådhus og bibliotek til Tæbyvej. Strækningen tættest på rådhuset bliver allerede inden for kort tid formet til et kunstrøg, der følger Rødovre Kommunes lange tradition for at arbejde med kunst i bybilledet.

Udbuddet løber fra 10. april til 5. juli 2024. På Rødovre Kommune: Udbud (rk.dk) kan du læse mere om udbuddet og få adgang til udbudsmaterialet.