Rehabilitering

Rehabilitering

Et rehabiliteringsforløb er til dig, som i en kortere og tidsafgrænset periode skal have hjælp til personlig pleje eller praktiske opgaver. Det betyder, at vi sammen med dig støtter dig dér, hvor du ikke selv kan klare hverdagens opgaver, så du igen selv kan komme til at klare flere daglige gøremål og aktiviteter. Et rehabiliteringsforløb skal bidrage til, at du selvstændigt kan klare din hverdag og sikre, at du bevarer eller forbedrer dit funktionsniveau, hvis det er muligt. Det kan for eksempel være støtte og vejledning i at tilberede og anrette mad, vaske tøj eller hjælp til at tage tøjet af og på. Det kan også være, at du har behov for støtte til at tilrettelægge de daglige gøremål og aktiviteter på en måde, så du føler dig tryg ved at udføre dem. Vores mål er at støtte dig i at være så selvstændig i dine daglige aktiviteter som muligt. Det rehabiliterende team følger løbende op i forhold til ændringer i dine behov. Visitationen bliver løbende orienteret, så indsatsen kan tilpasses din situation.

Rehabiliterende forløb for personlig pleje og praktisk bistand

Fold alle ud

Hvad er formålet med støtten?

  • At du genvinder og/eller vedligeholder dine ressourcer og funktionsevne.
  • At du bliver helt eller delvist selvhjulpen, så du kan opretholde din selvstændighed.

Hvad omfatter støtten?

Et forløb der består af oplæring, vejledning og eventuelt brug af hjælpemidler i forhold til de opgaver, som du har vanskeligt ved eller ikke selv kan udføre.

Sammen med dig lægger vi en plan for dit forløb, med de mål, behov og ønsker, du har for bedre at kunne klare hverdagens gøremål. Eksempelvis:

  • Personlig hygiejne
  • Toiletbesøg
  • Bevægelse og færden
  • Indkøb
  • Praktiske opgaver i hjemmet eksempelvis rengøring, opvask og tøjvask
  • Tilberedning, anretning og indtagelse af mad og drikke

Støtten leveres som hovedregel i dit hjem, og vil blive leveret i forbindelse med den personlige hjælp og praktiske støtte, som du på tidspunktet har behov for.

Planen for rehabiliteringsforløbet kan indeholde forslag til brug af forskellige hjælperedskaber.

Hvad skal du være opmærksom på?

  • Kan du ikke genvinde eller vedligeholde dine ressourcer og funktionsevne, vil du ikke modtage et rehabiliterende forløb, men i stedet blive visiteret til personlig pleje eller praktisk bistand. Du kan læse mere herom i kvalitetsstandarderne for ’Praktisk hjælp’ og ´Personlig pleje´.
  • Det er medarbejdere fra Genoptræningen, der leverer indsatsen.

Hvad skal du selv sørge for?

  • Du skal selv sørge for eksempelvis de cremer, sæber og husholdningsartikler, der er brug for, for at du kan modtage indsatsen.
  • Du skal selv afholde eventuelle udgifter, hvis der er behov for indkøb af nye hjælperedskaber såsom fladmoppe med spand eller børste med langt skaft.

Hvor ofte kan du få støtte?

  • Støtten bevilges i en midlertidig periode på op til 12 uger, og leveres efter behov. Hvor ofte og hvor længe du får støtten afhænger af en konkret og individuel vurdering.
  • For at finde den bedste løsning for dig, er det vigtigt at vurdere, om der bliver leveret støtte til alle nødvendige aktiviteter. Derfor opgøres støtten ikke i tid men i konkrete aktiviteter.

Hvordan søger du støtte?

I ‘Information om kvalitetsstandarder’ kan du læse, hvordan du søger om støtte til ‘Rehabilitering’ og andre nyttige forhold omkring støtten. Du kan også læse, hvordan du klager over en afgørelse.

Kontaktoplysninger

Du kan kontakte Visitationen alle hverdage fra 8.30 til 14.00. Fredage til 13.00 på telefon 36 37 74 00

Hvis du har behov for at tale med en visitator, kan du ringe på hverdage fra 8.30 til 9.30.

Ved akutte henvendelser kan du i aftentimerne og om natten, samt weekenden og på helligdage, kontakte Hjemmeplejen:

Aftentimer:

Mellem kl 15.00 - 23.30
Telefon: 36 37 75 11

Nattetimer:

Mellem 23.30 - 07.30
Telefon: 21 69 59 73

Læs også

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Social- og Sundhedsforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider