Kulturvitaminer

Kultur er vigtig for alle, men vi bruger den forskelligt. Vi kan eksempelvis søge ny energi, finde livsglæde, slappe af eller finde fællesskaber. Vigtigst er, hvad kultur er for dig?

Kulturvitaminer er for dig, der er uden for arbejdsmarkedet. Med kulturvitaminer tilbydes du spændende kulturoplevelser tre gange om ugen over ni uger. Du følges med en lille fast gruppe samt en guide, der er med jer fra start til slut. Du kan læse mere her om hvor og hvad.

Kulturvitaminer

Fold alle ud

Introduktion til Rødovre Frivilligcenter og ABC

Der gives en introduktion til de mange tilbud i Rødovre kommunes mangfoldige foreningsliv og du vil høre om ABC modellen, som giver ideer til, hvordan du kan øge din livsglæde med en enkel og konkret gør- det- selv tilgang, der fremmer mental sundhed.

Guidet bytur - Lokalhistorie

Du inviteres på guidet bytur i Rødovre, hvor vi opsøger de gode historier. Vi undersøger hvem der har levet her før os, og hvordan historien har sat sit aftryk på veje, pladser og bygninger. Vi giver os tid til at gå ind i nogle af byens markante rum og undersøge, hvordan rummets størrelse, farve m.m. virker på os.

Kreativt værksted - Heerup Museum

Kunst indbyder til at vi spejler os i andres tanker og forestillinger. Vi bruger den aktuelle udstilling på museet som afsæt for en gode dialog og i det kreative værksted afprøver vi nogle at de måder vi selv kan give udtryk for tanker, følelse og oplevelser. Med inspiration fra Henry Heerup lader vi kunsten få form som en leg, hvor vi kan prøve nyt, motionere fantasien og skabe med vores hænder.

Musik og fællessang - Rødovre Musikskole

Der skal arbejdes med stemmetræning og fællessang. Når vi synger sammen, øges vores følelse af empati og sammenhold, og stemmen styrkes. Vi arbejder sammen i gruppen, men deltagerne vil også få individuelle opgaver og individuel vejledning. Vi skal også snakke om musikkens byggesten, høre eksempler på musik fra forskellige tidsaldre og få en indsigt i kunstneres liv og deres musik.

Historiske spor - Oplevelsescenter Vestvolden

Vi vil sammen kigge nærmere på de spor den ”store” verdens- og danmarkshistorie har afsat helt lokalt i Rødovre. Undervejs er der rundvisninger på både Vestvolden, i Ejbybunkeren og i civilforsvarets hemmelige kommandocentral, hvor der normalt ikke er adgang. Derudover kommer du også selv på banen, når du sammen med holdet skal forsøge at fange den spion, der er brudt ind i Ejbybunkeren!

Guidet fælleslæsning - Rødovre hovedbibliotek

I en lille læsegruppe vil du sammen med bibliotekets læseguide lytte til en kort tekst. Undervejs holder vi små pauser, hvor vi taler om de tanker teksten sætter i gang. Der er intet, der er rigtigt eller forkert at tale om. I læsegruppen får du mulighed for at opleve den helt særlige og opløftende følelse af fællesskab, som fælleslæsning giver. Samtidig kan de læste tekster og samtalen om dem give dig indblik i dig selv, andre og livet.

Introduktion - Til Sundhedscenterets tilbud

Vi skal i fællesskab opleve hvad bevægelse gør ved vores trivsel, energi og humør. Alle, uanset fysisk kan deltage. Sundhedscenteret vil også introducere deres tilbud, som det er muligt at deltage i gratis uden for Kulturvitaminer.

Copenhagen Phil - Kulturhus Viften

Vi får besøg fra Copenhagen Phil. Copenhagen Phil har eksisteret under forskellige navne siden 1843 og er i dag et symfoniorkester for hele Sjælland, Lolland og Falster. Orkestret rejser rundt på Sjælland og giver koncerter for både store og små. I dag har orkestret 70 fastansatte musikere. Vi besøger Copenhagen Phil og overværer en prøve og får en rundvisning i Konservatoriets koncerthus. Derudover er du, med ledsager, inviteret med til en gratis koncert, som vil være den samme som den, vi ser prøven på.

Kulturvitaminerne består af

Introduktion til Rødovre Frivilligcenter og ABC sundhedsmodel: 1 formiddag.
Billedværksted på Heerup Museum: 4 formiddage
Guidet fælleslæsning på Rødovre Bibliotek: 8 formiddage
Fællessang Musik på Rødovre Musikskole: 7 formiddage
Introduktion til Sundhedscenterets tilbud: 3 gange
Lokalhistorisk byvandring: 2 formiddage
Historiens spor med Oplevelsescenter Vestvolden: 3 formiddage
Copenhagen Phil i Kulturhus Viften: 2 besøg

Hvordan kan jeg være med?

Er du nysgerrig på Kulturvitaminer så tag en snak med din sagsbehandler, der kan henvise dig. Som deltager får du efterfølgende et program med datoer og andre vigtige oplysninger i din e-boks. Hvis du kommer i arbejde, før forløbet er slut, er du velkommen til at fortsætte på holdet, hvis du kan aftale det med arbejdspladsen. Det er gratis at deltage. 

Hvad kan jeg forvente bagefter?

Gode kulturoplevelser kan være med til at styrke dig. Styrke dit helbred og din oplevelse af velvære. At bruge kulturen er at deltage i sammenhænge, række ud og være åben for at opleve og lære nyt. Dette er vigtigt også når du skal finde et job. Du vil helt sikkert opleve nye sider af kulturen og måske finder du måder du fremover vil bruge kulturen på.

Du vil gennem Kulturvitaminer opleve et fællesskab omkring kulturen og måske finder du nye sammenhænge du har lyst til at indgå i også efterfølgende. Når forløbet er slut, får du et diplom for kurset, samt en håndfuld ’kulturvitaminer’ i form af gratis adgang til lignende oplevelser op til et halvt år efter. Du kan tage en ven eller et familiemedlem med og dele de gode oplevelser med andre. 

Kulturvitaminer er skabt i samarbejde med Rødovre Social- og Sundhedsforvaltning samt Rødovre Børne- og Kulturforvaltning. 

Se også

Børne- og Kulturforvaltningen

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune

Rødovre Kommune
Børne- og Kulturforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider