Rødovredagen

Rødovredagen er en festlig dag, hvor involverende aktiviteter og samtaler, musik, mad, kreative workshops, udstillinger m.v. danner rammen om fællesskabet i Rødovre. Alle aktiviteter er gratis.

Rødovredagen den 5. september 2020

Fold alle ud

Om Rødovredagen

Rødovredagen er en festdag, der blev etableret i 2016 og bestod af en håndfuld spændende debatter og aktiviteter. Den er nu blevet til en tradition i Rødovre.

Formål 

Formålet med Rødovredagen er at styrke og hylde lokalsamfundet, fællesskabet og frivilligheden i Rødovre. Vi ønsker, at Rødovre skal være en by, hvor borgerne er en aktiv del af det lokale samfund, og hvor livet leves i alle dets facetter. 

Vi ønsker med Rødovredagen at medvirke til, at borgere i Rødovre bliver bragt sammen og øger kendskabet til hinanden på tværs af generationer, på tværs af interesser og fællesskaber, på tværs af foreninger og på tværs af bydele. 

I Rødovre står vi ”Sammen om Rødovre” – og Rødovredagen er en folkelig tilgang til at medvirke til at realisere denne vision. 

Rammer og indhold

Rødovre Hovedbibliotek og rådhuspladsen, Kulturhuset Viften, Islev Bibliotek/Trekanten, Cafébiblioteket, Oplevelsescenter Vestvolden/Ejbybunkeren, Heerup Museum, Rødovregaard, Frivilligcenteret, Kærene, Damhustorvet, Sundhedscenteret og byens plejehjem.

For at undgå for store forsamlinger i år bliver Rødovredagen afholdt forskellige steder i Rødovre. Den vil bestå af en blanding af koncerter, fællessang, folkekøkken, film, teater, kreative workshops, borgerinvolverende aktiviteter og guidede cykelture til byens kunstværker.  

Som følge af de ændrede vilkår for både planlægning og afvikling vil de frivillige foreninger i 2020 ikke blive involveret som tidligere år med telte og stande på og omkring Rådhuspladsen. Til gengæld er alle velkomne til at deltage i festlighederne den 5. september. 

For at gøre Rødovredagen så Corona-sikker som mulig vil enkelte af aktiviteterne kræve en forhåndstilmelding. Læs mere i programmet, som offentliggøres den 17. august her på siden. 

Velkommen til en anderledes Rødovredag

Rødovredagen foregår i år lørdag den 5. sepember og over hele Rødovre. For at passe på hinanden, skal vi undgå store forsamlinger, så i stedet for én stor samlet festdag på rådhuspladsen, kan du i år opleve aktiviteter mange steder i Rødovre.

Der vil være koncerter, fællessang, folkekøkken, film, teater, workshops, borgerinvolverende aktiviteter og guidede cykelture til byens kunstværker og lokale seværdigheder. Og de mange aktiviteter vil foregå ved Rødovre Bibliotek, i Kulturhuset Viften, på Islev Bibliotek/Trekanten, Cafébiblioteket, Heerup Museum, Rødovregaard, Damhustorvet, i Kærene, ved Ejbybunkeren, Sundhedscentret og byens plejehjem.

En tryg dag for alle

Undervejs vil der være fokus på at følge myndighedernes retningslinjer for forsamlinger og afstand, så det kan blive en tryg dag for os alle, og derfor kræver alle aktiviteter tilmelding på forhånd.

Fællesskab og sammenhold på trods af corona

Hvert år plejer vi at mødes på rådhuspladsen på Rødovredagen. Det er blevet en fantastisk tradition, som samler hele byen. Men i år er store dele af samfundet blevet sat på standby, og det rammer desværre også vores lokale festdag. Vi må ikke samles, som vi plejer.

Derfor nytænker vi i år Rødovredagen. For vi giver os ikke i Rødovre – fællesskabet er en del af vores DNA, og det kan virussen ikke ændre på. Vi vil have gode og mindeværdige oplevelser sammen, også selvom vi er nødt til at være sammen på afstand. Derfor er aktiviteterne i år fordelt ud over hele byen. Så uanset hvor du bor i Rødovre, er der en aktivitet tæt på dig. Det er også en oplagt mulighed for at besøge nye og ukendte steder i vores dejlige by – Rødovre har mange skønne åndehuller.

Det er lykkedes at sammensætte et flot program på kort tid, og det er sket mod alle odds i denne corona-tid. Det er jeg dybt imponeret af. Tusinde tak til alle de ildsjæle, der lægger tid og energi i, at vi også i år får en festdag, hvor vi kan hylde det lokale fællesskab.

Alle aktiviteter er gratis, og der er noget for enhver smag. Det skal være en tryg dag for alle, så vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for forsamlinger og krav til afstand. Derfor kræver alle aktiviteter forudgående tilmelding.

På vegne af kommunalbestyrelsen ønsker jeg alle en rigtig god Rødovredag 2020.

Britt Jensen
Borgmester

Pas godt på jer selv og pas godt på hinanden.

Program og billetbooking

Lyt til Rødovre på Rødovredagen

I anledning af Rødovredagen kan du lytte til Rødovre Biblioteks nye podcast-serie 'Røde Ører'. Du kan lytte med hjemme fra din egen stue eller snøre skoene og gå med på opdagelse i Rødovre. Serien består foreløbig af to podcasts, og de har premiere på Rødovredagen og kan høres i en periode derefter. Du kan finde Røde Ører på soundcloud.com/roedovrebibliotek eller via rdb.dk.

’Gå dig glad i naturen med litteraturen’ fortæller med et glimt i øjet om vandrelitteratur. Fortalt af litteraturformidler Martin Hartmann.

’Det gamle Islev’ er en virtuel byvandring, som tager dig en tur tilbage i Islevs historie. Fortalt af arkivar Marie Drost Aakjær.


Trekanten og Islev Bibliotek

Børneteater: ’Chicks’ med Hr. Teater

Se forestillingen om to burhøns, der oplever friheden for første gang. Søskendeparret Hilda & Gump lever side om side sammenklemt i et bur – indtil lågen en dag går op, og en ny verden åbner sig. Husk at bestille gratis billet på rdb.dk eller på biblioteket fra fredag den 28. august kl. 10.
Islev Bibliotek / Trekanten kl. 16.30 -17.05

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Guidet fælleslæsning

Læs og tal om litteraturen med andre voksne.
Islev Bibliotek og Rødovre Bibliotek Kl. 11-12

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)


Vestvolden og Ejbybunkeren

Interaktiv historie for hele familien

Ejbybunkeren er åben med interaktiv historie for hele familien. Det er fri entré på Rødovredagen. Vi lukker kun så mange gæster ind ad gangen, at der er god plads til at holde afstand. Det er ikke muligt at reserve tid på forhånd og ventetid må forventes.

Ejbybunkeren kl. 11-16

Rundvisning på Vestvolden

Kom med på rundvisning på Vestvolden omkring Ejbybunkeren, hvor vi kigger på de historiske spor fra både befæstningsperioden og den kolde krig. Rundvisningen er mest for voksne, men børn er velkomne.

Ejbybunkeren kl. 12-12.45 og kl. 14-14.45

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Opdagelsesrejse for børn og nysgerrige voksne

I 120 år var der adgang strengt forbudt på Vestvolden ved Ejbybunkeren. Kom med på en opdagelsesrejse, hvor vi undersøger, hvad det hemmelige militære område skulle bruges til. Opdagelsesrejsen er for børn mellem 8 og 12, men deres voksne må gerne gå med. Både børn og voksne skal bestille billet.

Ejbybunkeren kl. 13-13.45 og kl. 15-15.45

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)


Rødovre Bibliotek og Kulturhuset Viften

Film: ’Otto er et næsehorn’ og ’Hodja fra Pjort’

Se filmene lavet over Ole Lund Kirkegaards børneklassikere. Husk at bestille billet via rdb.dk/ biblioteket.
Kulturhuset Viften. Kl. 10.30- 11.50: 'Otto er et næsehorn'. Kl. 13-14.20: 'Hodja fra Pjort'. 

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Tæppe-yoga a la Hodja fra Pjort

Yogainstruktør Anita Hartelius tager jer med på en yoga-rejse på tæpper. Husk at bestille billet.
Rødovre Bibliotek kl. 10.15-11 for de 4-8 årige og deres voksne, og kl. 11.15-12 for de 9-12 årige. 

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Guidet fælleslæsning

Læs og tal om litteraturen med andre voksne. Vi læser i små grupper og diskuterer og stiller spørgsmål undervejs.
Islev Bibliotek og Rødovre Bibliotek kl. 11-12. 

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Højtlæsning ved skuespiller Peter Oliver Hansen

Skuespiller Peter Oliver Hansen læser 'Patienten' af Peter Seeberg samt monologer fra forestillingen 'PIS' på det Kgl. Teater. Peter Oliver Hansen har boet i Rødovre. Husk at bestille billet.
Rødovre Bibliotek kl. 15-16. 

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer) 

Gratis koncert med Carl Emil Petersen

Glæd dig til en fantastisk musikalsk oplevelse, når storbypoeten Carl Emil Petersen går på scenen i Viften og giver en gratis koncert. Musikeren har tidligere været en del af bandet Ulige Numre, men har siden han gik solo lavet de to albums 'Natradio' og 'Amager Forbrænding'. Du kan booke gratis billet via viften.dk fra fredag den 28. august kl. 10.
Kulturhuset Viften kl. 17-18.15. 

Book billet 


Rødovre Sundhedscenter og rådhusplænen 

Fælles gåtur

Kombiner bevægelse og hyggeligt selskab. Vi går i jævnt tempo, og du kan samtidig høre om, hvad det gør ved os at gå.
Afgang fra Sundhedscenteret kl. 10.30-11.30 og kl. 12.30-13.30. 

Book billet (www.rk.dk/sundhedscenter/sundhedstilbud/arrangementer)

Udendørs yoga

Gør noget godt for din mentale sundhed og prøv yoga i det fri. Medbring selv måtte eller tæppe.
Rådhusplænen ved Sundhedscentret kl. 13-14. 

Book billet (www.rk.dk/sundhedscenter/sundhedstilbud/arrangementer)


Cykelture 

Cykeltur med lokalarkivaren

Kom med lokalarkivar Marie Drost Aakjær på cykeltur gennem Rødovres historie fra de tidligste tider og (næsten) op til i dag. På turen kan du se og høre om Rødovres historie: Fra gravhøje, over middelalderlandsby og husmænd, til den moderne forstad, som udgør Rødovre Kommune i dag. Du kan komme med på tre små cykelture, hver af cirka 45 minutters varighed. Du kan booke gratis billet via rdb.dk eller på bibliotekerne fra 28. august kl. 10.
Kl. 11: Milestedet og Hendriksholmkvarteret. Start og slut ved Cafébiblioteket i Kærene.
Kl. 13: Det centrale Rødovre. Start og slut ved Rødovre Bibliotek.
Kl. 15: Islev rundt. Start og slut ved Islev Bibliotek.
 

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)

Guidet cykeltur til Rødovres kunst

I selskab med museumsleder på Heerup Museum og sekretær for kunstrådet Anni Lave Nielsen inviteres du med på en guidet cykeltur på cirka 45 minutter rundt til kunstværker i Rødovre. Medbring egen cykel. Du kan booke gratis billet på heerup.dk fra 28. august kl. 10.
Kl. 13: Start fra Stig Andersens kunstværk 'Bænken' ved Islev Skole, slut ved Rødovregaard.
Kl. 14.30: Start fra Totempælen af Henry Heerup ved Rødovregaard, slut ved Valhøj Skole.
 

Book billet (www.heerup.dk/vare-kategori/arrangementer-gavekort-og-kunstskole)


Kærene og Milestedet 

Børnekoncert med Sille og Palle

Når Sille og Palle giver koncert spænder musikken fra alt fra gamle klassikere fra den danske børnemusik-sangskat, som alle kan synge med på, til egne kompositioner og de melodier, der opstår helt spontant undervejs. Så kridt danse-skoene og medbring gerne dit eget instrument. Husk at bestille billet på biblioteket eller rdb.dk fra den 28. august kl. 10.
Cafébiblioteket, Nørrkær 8, kl. 15-15.45.  

Book billet (www.rdb.dk/arrangementer)


Gårdkoncerter ved byens plejehjem

Gårdkoncerterne med Ole Kibsgaard afvikles udelukkende som lukkede arrangementer på Rødovres plejehjem. Det er ikke muligt for udefrakommende at deltage.

Billeder fra Rødovredagen 2019

Herunder kan du se stemningsbilleder fra en meget vellykket Rødovredagen med masser af sjove aktiviteter og oplevelser for store og små. Tak til alle, som bidrog til det store arrangement. På gensyn i 2020.

Foto: Bajramis bolcher laver bolsjer af verdensmål
Foto: Bibliotekets Vitello-aktiviteter
Foto: Bibliotekets Vitello-aktiviteter
Foto: Billedkunstner Bjørn Eriksen, Foto Réne Edmund Larsen
Foto: Byggelegepladserne bygger insekthoteller med børn
Foto: Fællesrepræsentation af almene boliger i Rødovre
Foto: Fællesspisning ved Folkekøkkenet
Foto: Folkekøkkenet med sin chili sin carne
Foto: Gæster til koncert med Love Shop
Foto: Historien om Den Kolde Krig i bunkeren under biblioteket
Foto: Jens Werner underholder om Vild med Dans
Foto: Jesper Wollmer Heick om bæredygtig madlavning
Foto: Karruselaktiviteter m.v.
Foto: Kim Fupz Aakeson læser højt fra Vitello
Foto: Koncert med Love Shop
Foto: Love2dance
Foto: Love2dance hiphop
Foto: Mette Helena Rasmussen om upcycling
Foto: Mikael Jarnvig om klimaforandringer
Foto: Musicalholdet fra Ungecenteret 2610
Foto: Nomader med hjemve i kommunalbestyrelsessalen
Foto: Paul Ranslet fortæller om værk til Ørbygård
Foto: Pige spiser Bajramis slikkepind med Verdensmål
Foto: Publikum til musikscenen
Foto: Re-design med unge
Foto: Rødovredag 2019 foreningslivet
Foto: Rødovre Korskole
Foto: Tennisspil med Rødovre Tennisklub
Foto: Peter Hesk fortæller om bronzestøbning
Foto: Rockets Cheeleaders
Foto: Veronica Hodges og Erik Nielsen
Foto: Veronica Hodges under sin installation

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Børne- og Kulturforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre

Telefon
36 37 70 00

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune

Kontakt og åbningstider