Rødovredagen

”Sammen om Rødovre”. En festlig dag, hvor debatter, musik og mad, workshops, udstillinger og aktiviteter danner rammen om fællesskabet i Rødovre. Alle aktiviteterne er gratis.

Læs pressemeddelelsen "Rødovredagen med fokus på bæredygtighed 

Rødovredagen 2019

Fold alle ud

Om Rødovredagen

Rødovredagen er en festdag, der blev etableret i 2016 og bestod af en håndfuld spændende debatter og aktiviteter. Den er nu blevet til en tradition i Rødovre.

Formål 

Formålet med Rødovredagen er at styrke og hylde lokalsamfundet, fællesskabet og frivilligheden i Rødovre. Vi ønsker, at Rødovre skal være en by, hvor borgerne er en aktiv del af det lokale samfund, og hvor livet leves i alle dets facetter.

Vi ønsker med Rødovredagen at medvirke til, at borgere i Rødovre bliver bragt sammen og øger kendskabet til hinanden på tværs af generationer, på tværs af interesser og fællesskaber, på tværs af foreninger og på tværs af bydele. 

I Rødovre står vi ”Sammen om Rødovre” – og Rødovredagen er en folkelig tilgang til at medvirke til at realisere denne vision.

Rammer og indhold 

Dato: 7. september 2019
Sted: Rødovre Parkvej (lukkes), Rådhuspladsen, Rådhusplænen, Viften og Rødovre Bibliotek.

Rødovredagen vil bestå af en blanding af idræts-, forenings- og kulturaktiviteter, koncerter, festlige indslag og spændende debatter. Lokale foreninger og borgere kan stille op med konkrete aktiviteter på dagen.

Om temaet for Rødovredagen 2019

Sammen om Rødovre – og resten af verden

FN har fastsat 17 verdensmål for en mere social, miljømæssig og økonomisk bæredygtig verden. Målene beskriver de udfordringer, vi som verdenssamfund står overfor, og sætter samtidig en fælles retning for, at vi i 2030 står med en verden i bedre bæredygtig balance. Som kommune tager vi også del i arbejdet med at nå de 17 verdensmål. Det gælder både i vores daglige arbejde og på en festdag som Rødovredagen.

Derfor er Rødovredagen fyldt med aktiviteter, der sætter fokus på, hvordan du kan tage del i den fælles ind- sats rettet mod en bæredygtig udvikling. Få tips til madlavning med fokus på mindre madspild og ideer til, hvordan du kan genbruge og forny ting, du ellers ville smide ud. Sammen med Vitello kan de mindste deltagere være med til at redde verden og bytte lejetøj, tøj og bøger i byttebiksen. Og så sætter vi fokus på klimaændringer, bæredygtighed og god ’bi-skik’ med foredrag og kunstinstallationer.

Læs evt. mere om FN’s Verdensmål på: www.verdensmaalene.dk

Program til Rødovredagen

Kokkens svar på mindre madspild

Mød kokken Jesper Vollmer Heick, der deler ud af sine er faringer i forhold til, hvordan vi kan bidrage til at forbedre klimaet ved at reducere vores madspild. Jesper var for nyligt i Cambodia som Folkekirkens Nødhjælps nye madspildsambassadør, og sidste år rejste han landet rundt med anbefalinger til en jul med mindre madspild og mindre overflod, uden der manglede noget på julebordet. Jesper har bl.a. været køkkenchef i Kongehuset og kok på Le Sommelier og på Søllerød Kro. Som kok arbejder han altid ud fra devisen om mindre madspild og fokus på bæredygtighed.

Rådhusteltet kl. 16-17


Pimp dit møbel

Få gode idéer til, hvordan du kan genbruge og forny ting, du ellers ville smide ud. Mette Helena Rasmussen viser, hvordan man ændrer gammelt til nyt og ’upcycler’ møbler og andre ting fra hjemmet. Mette Helena er indretningsekspert og bl.a. kendt fra livstilsprogrammet ’Nybyggerne’ på TV2. Har du et møbel, du ikke er helt tilfreds med, og som trænger til at blive forskønnet, kan Mette Helena ud fra et foto give dig konkrete råd til, hvad du kan gøre.

Plænen ved biblioteket kl. 15-17


Folkekøkken og fællesskab

Rødovre Folkekøkken inviterer til fællesspisning for alle og serverer en kødfri ret til 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Mobile Pay eller kontant. Nyd maden ved langbordet, mens du lytter til Jangmark & The Masters of Swing, som lover lytte- og dansevenlig swingmusik.

Lille scene kl. 17-19


Gode historier og dansetrin med Jens Werner

Du kender ham fra tv-programmet ’Vild med dans’, hvor han er en af de fire dom mere, der vurderer præstationerne, når kendte dansepar konkurrerer mod hinanden. Nu gæster han også Rødovredagen, hvor han vil fortælle anekdoter fra et liv med dans. Bagefter vil han lære publikum et par dansetrin og hævder selv, at han kan få ALLE til at danse. Jens Werner begyndte selv at danse som 4-årig og blev som 29-årig verdensmester i selskabsdans. I dag driver han en danseskole ved siden af jobbet som tv-dommer.

Rådhusteltet kl. 17.30-18.30


Koncert med Love Shop

Efter at have fejret 25 års-jubilæum med både et opsamlingsalbum og en bogudgivelse manifesterede Love Shop deres betydning for dansk musik. For Love Shop kender på ingen måde til begrebet autopilot, når der skal laves ny musik. De garvede veteraners nyeste album ’Brænder Boksen Med Smukke Ting’ er ingen undtagelse og har høstet mange roser. Veteranerne er klar til at indtage Rødovre med storm.

Store scene kl. 19-20.15


Højlunds forsamlingshus møder Rødovre

Sportskommentator Carsten Werge tager temperaturen på foreningslivet og det frivillige arbejde i Rødovre i bedste ”Højlunds Forsamlingshus”-stil.

Rådhusteltet kl. 14.30-15.30


Vitello redder verden – og starter i Rødovre

Gå på opdagelse i børnebogsforfatteren Kim Fupz Aakesons Vitello univers.
Du kan besøge Vitellos rækkehus ved Ringvejen, høre Kim Fupz Aakeson fortælle nogle af de sjove historier om Vitello, lave din egen Vitello-figur, se filmen ”Vitello” i Viften, gå på skattejagt og få en Vitello-tatovering og meget andet. Du kan også bytte legetøj, tøj og bøger i Vitellos bytte-biks.

Rådhuspladsen, Lille scene og biblioteket kl. 13-17


Re-design med unge

Slap af, spil musik og snak med andre unge i lounge-området Re-design. Du kan også høre om, hvordan du selv kan blive en del af flere forskellige kreative fællesskaber for unge mellem 16-25 år. Området bliver fyldt med aktiviteter, hvor du bl.a. kan puste nyt liv i gamle møbler, ting og klæder med professionelle ’upcyclere’, prøve kræfter med parkour og se opvisning med professionelle parkour-atleter, komponere musik eller skabe et fælles kunstværk. I Viften kan du tilmed se den spændende kortfilm ’Et Tårn af To’ fra filmskolen Super16, som har premiere i Viftens Biograf. Mød også holdet bag filmen kl. 17.20-18.20 i Viften.

Lounge-området ved Viften kl. 13-19


Verdensmål, fredsbevægelse og skabertrang

I Kunstrådets workshop kan du skabe dit helt eget verdensmålsbolche, ’forsøde’ livet for andre og give et godt budskab videre.  Du kan også møde billedkunstnerne Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen og få testet din formsans eller kigge billedhuggerne Peter Hesk og Paul Ranslet over skuldrene, når de viser og fortæller om bronzeskulpturens lange vej fra idé til færdigstøbt værk.  Eller hvad med en tur i den hemmelige kommandocentral under biblioteket, hvor du kan få historien om Rødovre under Den Kolde Krig?

Kunst- og kulturteltet og bunkeren under biblioteket kl. 13-17


Sammen om klimaet

Mød verjværten Mikael Jarnvig og få klimaekspertens bud på, hvad der er op og med mht. klimaændringer i rådhusteltet kl. 13.10-14.10. Du kan også få en snak med Rødovre Kommunes Teknisk Forvaltning kl. 13-17 og høre om indsatsen for at klimatilpasse Rødovre på plænen ved biblioteket. Eller hvad med a bevæge dig ind på biblioteket for at se en udstilling om FN’s Verdensmål, møde Globale Seniorer, som står bag udstillingen og høre deres bud på, hvordan vi bevæger os i en mere bæredygtig retning? På plænen ved biblioteket kan du også blive klog på blomster, bier og bestøvning, når der er foredrag med Nina Launbøl Hansen fra naturorganisationen PLAN Bi kl. 13.45-14.45.


Foreningsliv i Rødovre 

Mød de frivillige foreninger og aktører, som står for et væld af sjove aktiviteter, der både er for børn og voks-ne.  Du kan fx sammensætte stofrester til smukke patchwork-tæpper med Rødovre Quilterne og bytte tøj hos FRI Fælles Rødovre Islev. Ved rådhuset og plænen er der masser af sportsaktiviteter, lege, dans og opvisninger børn, unge og ældre. Rødovre Teaterforening har desuden lovet en sjov overraskelse, som udfoldes på rådhuspladsen kl. 15-16.30.

Ved rådhuspladsen kl. 13-19


Musik på lille scene

På lille scene ved rådhuset er der musik, musical og historiefortælling på programmet hele dagen. Mød Rødovre Korskole, Kim Fupz Aakeson, MusikUnik, Mirakel – en musical, South Coast Stompers, SMIR og Jangmark & The Masters of Swing

Lille scene kl. 13-19


Åbent rådhus

Kom indenfor på rådhuset, som holder åbent i anledning af Rødovredagen og få en uformel snak med dine lokalpolitikere. I rådhusets hall kan du se kunstneren Veronica Hodges installation af papir, som har fokus på biodiversitet og den rolle, insekter spiller for naturen. Mød kunstneren selv kl. 14-16. Glæd dig også til en oplevelse af de helt store, når trioen ’Nomader med Hjemve’ giver en poetisk koncert i KB-salen.

Rådhuset kl. 13-17

Programmet for RØDovredagen 2019

Billeder fra Rødovredagen 2018

Herunder kan du se stemningsbilleder fra en meget vellykket Rødovredagen med masser af sjove aktiviteter og oplevelser for store og små. Tak til alle, som bidrog til det store arrangement. På gensyn i 2019.

Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018
Billeder fra Rødovredagen 2018

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Børne- og Kulturforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre

Telefon
36 37 70 00

Email

Kontakt og åbningstider