Afsluttede høringer

Hvis du vil vide mere

Planerne udarbejdes i overensstemmelse med Planloven. Du kan læse planloven på www.retsinfo.dk. For yderligere information om det danske plansystem for fysisk planlægning kan du med fordel se på borger.dk eller Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Statslige planer

Alle planer udarbejdes endvidere i henhold til statslige og regionale planer som for eksempel Fingerplanen 2013, som omhandler Landsplandirektivet om hovedstadsområdets planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg med mere. Fingerplanen udstikker retningslinjerne for placering af arealer til byformål og for anvendelsen af arealer i det åbne land.

Høringssvar fra Morten Olsen

Forslag til Lokalplan 148

Sagsnummer: 01.02.05.K04-12-19 SvarID: 223
Indsendt af Morten Olsen
Dato 23.03.20
Vi er uenig i nedsættelse af bebyggelsesprocenten fra 30% til 25%. Det rammer især grundejere med grunde på 700m2 og derunder med ønske om at udvide eller opdatere boligen til en mere tidssvarende familiebolig.

Der mangler at blive kigge på det ”fodaftryk” bygninger set fra oven sætter på grunden. Det vil påvirke den reelle klimabelastning og samtidig give en mulighed for at holde fast i principper om ”åbent byggeri” samt give grundejere med små grunde mulighed for at opdatere boligerne Incitament for at bygge med særlige klimavenlige materialer (f.eks. grønt tag, faskine eller lignende) burde indgå i den samlede vurdering
Endvidere har Lokalplane 148 følgende konsekvenser som ikke fremhæves og som burde vurderes sammen med vedtagelse af lokalplanen:
• En lavere bebyggelsesprocent vil alt andet lige medføre, at grundværdien må forventes at falde. Dette betyder lavere indtægt fra grundskyld (boligskat) til kommunens ellers effektive drift.

Ovenstående underbygges af at Vurderingsstyrelsen i forbindelse med den nye lokalplan omkring Letbanen i Rødovre i 2019 har vurderet, at grundværdien er forhøjet blandt andet som følge af en højere bebyggelsesprocent i området.

• De øvrige omegnskommuner i Storkøbenhavn har ikke sammen begrænsninger og det vil formindske Rødovres evne til at tiltrække de erhvervsaktive børnefamilier med tilhørende manglende skatteindtægter og lavere boligpriser.

• I ”Boligpolitik – Rødovre et bedre sted at bo” er det nævnt flere steder at der er behov for større familieboliger, hvilket i stort omfang ikke vil være muligt men en nedsættelse af bebyggelsesprocenten Landsgennemsnittet er 59 m2 pr. beboer i parcel/stuehuse sammenlignet med Rødovre’s 43 m2 pr. beboer (Danmarks Statistik, 2016/2019)

Med Rødovre’s relative små grunde vil man ikke kunne tiltrække de erhvervsaktive børnefamilier som vil kigge på andre omegnskommuner med mere tidssvarende politiker.

Relaterede høringssvar