Afsluttede høringer

Hvis du vil vide mere

Planerne udarbejdes i overensstemmelse med Planloven. Du kan læse planloven på www.retsinfo.dk. For yderligere information om det danske plansystem for fysisk planlægning kan du med fordel se på borger.dk eller Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Statslige planer

Alle planer udarbejdes endvidere i henhold til statslige og regionale planer som for eksempel Fingerplanen 2013, som omhandler Landsplandirektivet om hovedstadsområdets planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg med mere. Fingerplanen udstikker retningslinjerne for placering af arealer til byformål og for anvendelsen af arealer i det åbne land.

Høringssvar fra Lisa Kimiko Makholm

Forslag til Lokalplan 148

Sagsnummer: 01.02.05.K04-12-19 SvarID: 245
Indsendt af Lisa Kimiko Makholm
Dato 04.04.20
Kære Rødovre Kommune,

Vi sender jer hermed et fælleshøringssvar til forslag til lokalplan 148.

Først vil vi gerne nævne, at det glæder os at Rødovre Kommune gør en indsats for at sikre at området forbliver et grønt og åbent boligområde.

Det glæder os også, at mange gamle servitutter bliver aflyst. Det bliver lettere for alle i boligområderne samt nye tilflyttere at gennemskue, hvad der er tilladt at bygge mv.

De nye bestemmelser mener vi dog indskrænker muligheder for boligejerne på en måde, som ikke er nødvendige for at fyldestgøre formålet med lokaleplan 148: (…) at sikre, at området forbliver et grønt og åbent boligområde.


Vi vil derfor liste nogle forslag, der både understøtter formålet med lokalplan 148 og samtidig giver boligejere flere muligheder. Ikke alle forslagene harmonerer med hinanden, da de udfolder forskellige scenarier.


Liste over forslag

- Jævnfør forslag til lokalplan 148 punkt 5.2, vil det være bedre, hvis overkørsler må være op til seks meter i vejskel. Det passer bedre i bredden for dobbeltparkeringspladser. Det vil betyde, at overkørsler bliver mere æstetiske, da der ikke skal skæres hjørner osv, for at tilpasse sig de fem meter.

- Indregistrerede campingvogne sidestilles med autocampere under 3500 kg og må dermed parkeres på boligmatriklens friareal. Hermed tages der hensyn til nogle af de boligejere, som ejer en campingvogn og nyder denne form for rejser (som i øvrigt er klimavenligt). Ved at campingvognen er indregistreret betyder det, at den skal synes og vedligeholdes. Der vil derfor ikke være tale om gamle campingvogne, som er gået i forfald og skæmmer området.

- Allerede eksisterende carporte kan erstattes med nye carporte i samme sted, selvom de er mindre end fem meter fra vejskel. På den måde undgår vi, at boligejere forsøger at beholde gamle, nedrivningsparate carporte, som skæmmer området.

- Carporte, der opføres mindre end fem meter fra vejskel, må maksimalt være lukket til den ene side. Hermed kan vi skærme vores biler uden at skabe et lukket udtryk. Alternativt må der opføres åbne carporte.

- Nye carporte der bliver opført, hvor der ikke har eksisteret en carport tidligere, og hvor der er mindre end fem meter til vejskel, skal være åbne carporte med maks en side. Alternativt uden en lukket side.

- Pergola med grøn vækst som carport er tilladt mindre end fem meter fra vejskel.

- Kun de første fem meter af naboskel fra vejskel skal være grønt. Alle andre hegn inden for grunden kan boligejerne selv bestemme, hvad skal være.

- Kvashegn er tilladt. Det er godt for insekter, som er vigtigt for de grønne omgivelser.

- Plantevægge som hegn er tilladt. Maks højde 1,8 m. Dermed kan man plante i højden i stedet for at have fx en hæk. En plantevæg giver muligheden for flere forskellige typer af planter på en lille plads. Det giver også muligheden for at arbejde med det grønne udtryk på en anderledes måde. En hæk er monokultur og det er svært at plante andre planter tæt på en hæk, og stadig kunne holde hækken pæn.

- Espalier i naboskel er tilladt. Der kan eventuelt opføres et fasthegn mellem espalierer. Maks højde 1,8 m.

- Affaldsskjul er tilladt mindre end fem meter fra vejskel.

- Blænding af vinduer tillades ved udendørstemperature i dagtimerne på 25 grader eller derover. Med de kommende udfordringer med klimaet, er det nødvendigt at kunne holde boliger kølige.

- Fast belægning øges til maks 25 procent af grundarealet fratrukket det bebyggede areal, hvis der er opført regnvandstank, regnvandsforsinkelsestank eller lignende. Hermed opfordres boligejere til selv at investere i klimasikring. En anden måde at tilgodese boligejere, der investerer i klimasikring er også velkommen.

- Der er uklarhed omkring, hvad der menes med topkappes og styning af træer, da der findes forskellige definitioner. En præcisering kunne være: Træer med omkreds på over 60 cm må gerne vedligeholdes, hvor grene også kan fjernes. Maks 1/3 af den grønne krone må fjerne. Træet skal fremstå pænt og som et helt træ. Kronen skal skærme stammen.


Tak fordi I gav jer tid til at læse vores høringssvar.

Venlig hilsen


Bente og Leif Makholm
Åmosevej 44, 2610 Rødovre

Dennis Rasmussen
Åmosevej 42, 2610 Rødovre

Maja og Bo Rasmussen
Niels Frederiksens Alle 27, 2610 Rødovre

Nicole Kjer og Stig Andersen
Åmosevej 24, 2610 Rødovre

Dennis Roland Hansen
Røngård Alle 33, 2610 Rødovre

Randi og Jens Støvhase
Islevvangen 39, 2610 Rødovre

Peter og Lisa Makholm
Vesterhusvej 14, 2610 Rødovre



Relaterede høringssvar