Afsluttede høringer

Hvis du vil vide mere

Planerne udarbejdes i overensstemmelse med Planloven. Du kan læse planloven på www.retsinfo.dk. For yderligere information om det danske plansystem for fysisk planlægning kan du med fordel se på borger.dk eller Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Statslige planer

Alle planer udarbejdes endvidere i henhold til statslige og regionale planer som for eksempel Fingerplanen 2013, som omhandler Landsplandirektivet om hovedstadsområdets planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg med mere. Fingerplanen udstikker retningslinjerne for placering af arealer til byformål og for anvendelsen af arealer i det åbne land.

Høringssvar fra Kirsten Aalling

Forslag til Kommuneplan 2022 - Sammen om et bæredygtigt Rødovre

Sagsnummer: 01.02.03-P15-1-20 SvarID: 315
Indsendt af Kirsten Aalling
Dato 01.03.22
Tillad mig at komme med nogle generelle betragtninger:
Det er Rødovre kommunes vision at "Byudviklingen skal være med til at skabe rammerne for en grøn og sund by hvor det rige hverdagsliv kan udspille sig" og "rekreative områder skal samlet set kunne tilbyde borgerne muligheder for aktiviteter, fordybelse og naturoplevelser." Hvor?
Det lyder jo forjættende men jeg har svært ved at se hvordan det er andet end luftige ord. Der tales også igen og igen om "Grøn profil".
Men det løb er jo kørt. Rødovre er én af de allermindst grønne byer i hele landet og der bliver ikke passet på den smule der er. Det er derimod en meget grå betonby og der skal virkelig en kursændring til hvis Rødovre skal blive en by man kan opholde sig i.
Indtil nu har jeg kun set eksempler på det modsatte af en grøn by med Damhustorvet, Rådhuspladsen og Bykernen som de mest eklatante eksempler på en alt andet end grøn tankegang. Resultatet er da også at begge områder ligger øde hen. Hvem har lyst til at opholde sig eller udfolde sig i en betonørken, for Damhustorvets vedkommende oven i købet uden lyddæmpning klos op ad Roskildevej der støjer som en motorvej?
Rødovre Port mangler ligeledes grønne opholdsområder og risikerer at ende som et trafikhelvede med over 500 lejligheder og ganske få P-pladser.
Hvorfor er der ikke tænkt grønne rekreative områder ind i et byggeri af den størrelse?
Der burde være tænkt på fx et caféområde øst for højhusene ved stationen i passende afstand. Et grønt byrum " hvor det rige hverdagsliv" kunne udspille sig for beboerne fra højhusene og naboerne fra villaerne.
Der mangler i den grad attraktive byrum og jeg kan ikke se at kommuneplanen rummer tiltag af den art. Rødovre er og bliver en sove- og transitby uden mulighed for ophold udendørs.
Jeg boede tidligere i en by med under 10.000 indbyggere og her var ca. 10 caféer og spisesteder, de fleste med udendørs servering. Hvorfor er der ingen steder af den art i Rødovre? Mener kommunen at indkøbscentre er rekreative områder? De få grønne områder der er tilbage i byen bør fredes og indrettes til mennesker. Et oplagt område til at skabe et sådant miljø er Rødovregård og hele området deromkring. Det er tæt på Damhusengen, ligger et roligt sted uden ret meget trafik og kunne blive et område hvor man kunne samles. Som det er nu, ligger det øde hen det meste af tiden.
Det kunne blive et yderst attraktivt byrum med natur omkring centralt i byen.
Jeg håber kommuneplanens visioner ikke blot er fugle på taget men faktisk kunne omsættes til konkrete tiltag til glæde for os borgere.

Relaterede høringssvar