Afsluttede høringer

Hvis du vil vide mere

Planerne udarbejdes i overensstemmelse med Planloven. Du kan læse planloven på www.retsinfo.dk. For yderligere information om det danske plansystem for fysisk planlægning kan du med fordel se på borger.dk eller Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Statslige planer

Alle planer udarbejdes endvidere i henhold til statslige og regionale planer som for eksempel Fingerplanen 2013, som omhandler Landsplandirektivet om hovedstadsområdets planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg med mere. Fingerplanen udstikker retningslinjerne for placering af arealer til byformål og for anvendelsen af arealer i det åbne land.

Høringssvar fra Danmarks Naturfredningsforening, Rødovre Afdeling

Forslag til Kommuneplan 2022 - Sammen om et bæredygtigt Rødovre

Sagsnummer: 01.02.03-P15-1-20 SvarID: 326
Indsendt af Danmarks Naturfredningsforening, Rødovre Afdeling
Dato 02.03.22
F2gpkDen 2. marts 2022
Til Rødovre Kommunalbestyrelse
Rødovre Parkvej 150,
2610 Rødovre

Høringssvar vedr. kommuneplanforslag for 2022 - 2034.
Danmarks Naturfredningsforening i Rødovre har modtaget meddelelse om Rødovre Kommunes offentliggørelse af forslag til Kommuneplan 2022 - 2034. Planforslaget er i offentlig høring i perioden frem til den 2. marts 2022. Naturfredningsforeningen har gennemgået planforslaget og deltaget i borgermødet den 10. februar 2022 på hovedbiblioteket med gennemgang af kommune-planen.
Naturfredningsforeningen finder de tiltag vigtige, der bidrager til en grønnere og mere biodynamisk udvikling i Rødovre, mens de tiltag, der medfører en række byfortætninger af bl.a. områderne bykernen, Rødovre Syd, Valhøj erhvervskvarter og øgede bebyggelsesprocenter i kolonihaveområderne trækker i den forkerte retning.
Vi finder det hensigtsmæssigt, at natur og biodiversiteten fremmes i kommuneplanen, men der er stadig lang vej, hvis naturtilstanden i Rødovre skal nå op på det ønskelige niveau. Det vil forudsætte at naturområderne udvides meget væsentligt og ikke reduceres og beskæres, som det har været tilfældet igennem mange år i Rødovre. En gennemgang af opgørelserne af naturarealerne i Rødovre gennem de senere årtier bekræfter den væsentlige tilbagegang for naturen, og dermed for både flora og fauna. Naturarealerne udgør en alt for lille andel af Rødovres areal til at naturen kan genoprette sig selv, endsige bevare status, men tværtimod bliver fattigere år for år og degenererer (uddør).
Skal udviklingen vendes og en grøn omstilling gennemføres, så kræver det en virkelig grundlæggende omstilling af de basale prioriteringer af de grønne områder, deres størrelse og sammenhæng (mulige spredningskorridorer) samt afsætning af væsentlige ressourcer til pleje og vedligeholdelse.
Foreningen savner også i kommuneplanen forslag til flere konkrete tiltag for kommunens indsats for støjafskærmning i forhold til de store gennemgående veje og mod den statslige motorvej (Motorring 3). Både de rekreative arealer på Vestvolden og bebyggelserne langs Jyllingevej, Slotsherrensvej og Roskildevej er er udsat for en kraftig og sundhedsskadelig støjbelastede, som der bør tages yderligere initiativer for at imødegå fx. hastighedsnedsættelser.
Naturfredningsforeningen har noteret sig, at der ikke er mulighed for at opsætte vindmøller i Rødovre Kommune, da stort set hele kommunens areal er beliggende i byzone og er fuldt udbygget, jf. Vejdirektoratets udtalelse af 21. februar 2022 vedrørende direktoratets bemærkninger til Rødovre kommunes forslag til kommuneplan 2022 - 2034.

Med venlig hilsen
Danmarks Naturfrednings afdeling i Rødovre
Jann Larsen
Formand

Relaterede høringssvar