Afsluttede høringer

Hvis du vil vide mere

Planerne udarbejdes i overensstemmelse med Planloven. Du kan læse planloven på www.retsinfo.dk. For yderligere information om det danske plansystem for fysisk planlægning kan du med fordel se på borger.dk eller Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Statslige planer

Alle planer udarbejdes endvidere i henhold til statslige og regionale planer som for eksempel Fingerplanen 2013, som omhandler Landsplandirektivet om hovedstadsområdets planlægning af byudvikling, byomdannelse, grønne kiler, trafikanlæg med mere. Fingerplanen udstikker retningslinjerne for placering af arealer til byformål og for anvendelsen af arealer i det åbne land.

Høringssvar fra Susanne Parbst

Forslag til Lokalplan 155

Sagsnummer: 01.02.05-K04-2-23 SvarID: 368
Indsendt af Susanne Parbst
Dato 29.08.23
Selvfølgelig skal der bygges nyt, som erstatning for de tidligere højhuse i Ruskær og Agerkær. Men det er helt urimeligt at det nye byggeri placeres så tæt på de eksisterende lejligheder i Ruskær og Ulkær.
Nedenstående er vedhæftet i fil med bedre læsbarhed.

Lokalplanen forholder sig ikke til konsekvensen for beboerne i Ruskær og Ulkær.
Lokalplanen lægger op til, at den nye bebyggelse skal "indpasses i eksisterende forhold på en hensigtsmæssig måde". Men i de indledende volumenstudier og stedsanalyse, har man ikke forholdt sig til de meget negative konsekvenser det foreslåede byggeri vil få, for alle os der bor i opgangene Ruskær 6-20 og Ulkær 26-30. Der konkluderes blot, at "bygningerne kun i begrænset omfang vil være synlige over og igennem løvet på eksisterende beplantninger", for borgere der bruger boldbanerne ved Vestbadet, eller de øverste lejligheder i Maglekær.
Den prioritering finder jeg helt urimelig.

En 3 etagers mur foran vores vinduer.
Hvis det nye byggeri fastholdes som projekteret, vil vi fremover have parkeringsplads mod syd, og mod nord to 3 etages bygninger kun 10, 7 meter fra soklen på vores hus. Fra de nye naboers altaner kan de følge med i alt hvad vi foretager os i vores soveværelse og køkken.

Lys luft og udsigt?
Lokalplanen fremhæver, at det nye byggeri vil leve op til det "boligideal om lys, luft og udsigt, som grundlag for et sundt hverdagsliv i et velfungerende nærmiljø med grønne omgivelser", som gør vores område til en historisk perle. Men det bliver på bekostning af os i det eksisterende byggeri!
Jeg vedhæfter foto af vores nuværende udsigt, som vi fuldstændig vil miste.

Al beplantning bør medregnes og erstattes i forholdet 1:1,5.
Lokalplanen fastslår, at det er essentielt at bevare de eksisterende grønne elementer i området, der "fremstår i et sammenhængende parklandskab, med store grønne flader og rumdannede skovplantninger". Alligevel er det fravalgt at bygge højere end 6 etager, og i stedet fordoble fodaftrykket af bygningerne.
I lokalplansforslaget beskrives udelukkende den del af beplantningen, som i en tidligere lokalplan er beskrevet som bevaringsværdig. Imidlertid er der meget mere beplantning der skal fjernes for at kunne opføre de foreslåede bygninger – især i delområde B, hvor det store areal af krat og træer der ligger nord-syd samt øst vest, er til glæde for beboerne og til gavn for dyrelivet i området.
I den endelige lokalplan bør al beplantningen fremgå, så det sikres at den samlede beplantning der fjernes bliver erstattet 1:1,5.

Fælles gårdrum?
Hvis lokalplanen vedtages, vil vi i Ruskær 10-30 miste vores fælles udeareal, med legeplads, borde, bænke og boldspilsplæne - omkranset af skovbeplantning. Vi vil i stedet have udsigt til parkeringspladser og ”ryggen” af den nye bebyggelse, hvor murene omkranser deres "fælles grønt bolignært gårdrum i hvert delområde….friholdt for praktiske funktioner… indrettet med et varieret indhold, hvor der er lagt vægt på fællesskabet som kan sikre den sociale sammenhængskraft i den pågældende bebyggelse".

Kan vores sokkel holde til pilotering i det nye byggeri?
Ruskær er bygget på gammel mosebund, og bygningerne har sætningsskader i gavle mm. Jeg efterlyser en byggesagkyndigs vurdering af, hvordan vores bygninger vil blive påvirket af et større byggeri, så tæt på vores fundament.

Hvor skal regnvandet nedsive?
Vores kældergang og kælderrum bliver oversvømmet ved større regnskyl. Med det meget store fodaftryk der lægges op til i det nye byggeri og parkeringsarealer, så tæt på vores bygning, kan det problem da kun forværres – og så meget vand opsuger de grønne tage ikke. Jeg efterlyser en vurdering af om nedsivningsforholdene bliver tilstrækkelige.

Konklusion: De fire enkeltstående bygningsstænger bør integreres i vinkelbygningerne.
En godkendelse af denne lokalplan, vil have store negative konsekvenser, både for os der bor i opgangene Ruskær 6-20 og Ulkær 26-30, samt for områdets værdi som værdifuldt kulturmiljø og bebyggelsens placering i den bevaringsværdige landskabsplan. Det er derfor meget svært at forstå, hvorfor det som udgangspunkt er besluttet ikke at bygge højere end 6 etager.
Hvis de to bygningsstænger i delområde A blev integreret i vinkelbygningen, der så tilføres 2-3 etager, så ville det nye byggeri i stedet lægge op til en inkludering af det eksisterende byggeri. Der kunne dannes et fælles gårdrum, og være plads til større træer og en stor samlet beplantning, som derved kunne skabe sammenhængskraft med det eksisterende byggeri.

Desuden - Utilstrækkelig information om afholdelse af offentlig høring
Jeg synes det er urimeligt, at det offentlige høringsmøde udelukkende blev annonceret i lokalavisen e´n gang – og da mange ikke modtager lokalavisen er det ikke tilstrækkeligt. Der burde være lagt information på Rødovre kommunes hjemmeside, og det ville også have klædt kommunen og AAB, hvis der var blevet udsendt skriftlig invitation til os i Ruskær og Ulkær.