Varmepumper

Skriv Post - Byggesag

Fold alle ud

Skriv Post - Byggesag

Bemærk: Der må IKKE sendes personfølsomme eller fortrolige oplysninger via denne kanal.

Skriv Post

Skriv personfølsom/fortrolig post

Fold alle ud

Rødovre Kommune

For at sende personfølsom/fortroligt post til Rødovre Kommune skal du benytte dit MitID

Skriv Digital Post

Varmepumper

Der er generelt forbud mod el-varme i Rødovre Kommune, men varmepumper er undtaget, da de betragtes som en energivenlig opvarmningsform, uanset at de er el-drevne.

Det kræver ikke byggetilladelse at installere en varmepumpe, men installationen skal overholde bestemmelserne i Bygningsreglement 2018. 

Vær opmærksom på at varmepumpen skal placeres, så du undgår støjgener både for dig selv og din nabo. Du kan læse mere Støj fra varmepumper her.

Din ejendom kan også være omfattet af en Lokalplan, der fastlægger bestemmelser omkring varmepumpens placering – de skal naturligvis overholdes.

Generelt anbefaler vi, at varmepumpen ikke er synlig fra vejen og at evt. afskærmning tilpasses husets arkitektur og farvesætning. Afskærmning kan også være beplantning, f.eks. begrønnet espalier.

Når varmepumpen er installeret, skal du oplyse det til BBR send en e-mail, benyt løsningen øverst på siden. Varmepumpen vil herefter blive indberettet til BBR og du vil få en opdateret BBR-meddelelse samt en svarmail, som du kan videresende til dit el-selskab og søge om reduktion i el-afgiften. 

Reduceret elafgift

Hvis din ejendom er registreret i BBR som elopvarmet, har du mulighed for at få reduceret elafgiften.

Tjek om oplysningerne i BBR er korrekte og kontakt dit elselskab for at høre, om du er berettiget til at få reduceret din elafgift.

Du og elselskaberne kan aflæse dine BBR-oplysninger her: GIS4Mobile - VisEjendom - VisEjendom

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at sende en e-mail til Byggesags- og Erhvervsafdelingen, benyt løsningen øverst på siden.

Læs også

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Teknisk Forvaltning
Tæbyvej 77
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Send sikker Digital Post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider