Rødovre Ungeklimaråd

Vil du gøre en forskel sammen med andre unge?
Så brug din indflydelse i det nye Rødovre Ungeklimaråd – din mulighed for at indgå i et fællesskab for unge, der drømmer om forandring.

Næste møde er torsdag d. 22. august kl. 17-19 i Vognporten Kostalden på Rødovregaard. Tryk på linket herunder for at tilmelde dig næste møde eller vælge, at du ikke kan deltage i næste møde, men gerne vil holde dig opdateret om mødedatoer. Du kan godt være med til næste møde, selvom du ikke har været til de andre møder.

Selvbetjening

Fold alle ud

Tilmeld dig næste møde i ungeklimarådet eller hør mere

Når du viser din interesse i ungeklimarådet skal du oplyse dit telefonnummer. Når du gør dette, giver du samtykke til, at Rødovre Kommune må sende dig en sms for at minde dig om, når næste møde i ungeklimarådet nærmer sig.

Når du klikker på "Start selvbetjening" skal du være opmærksom på, at vores udbyder af servicen (EG) gerne vil sætte en eller flere cookies på din computer.

Start selvbetjening

     

Vær med i Rødovre Ungeklimaråd

Alle ungeklimaråd er inviteret til webinar i anledning af Europa-Parlamentsvalget

Alle ungeklimaråd i landet er inviteret af European Environment Agency (EEA) til et webinar den 3. juni om status på EU’s klima og miljøpolitik i anledning af Europa-Parlamentsvalget.

Udflugt med Rødovre Ungeklimaråd

2. juli kommer Nationalmuseets og Holbæk Klimaungeråds Tøjbyttetogt forbi Ofelias Plads i København. Alle klimaungeråd i landet bliver inviteret til frokost på skibet, hvor der vil være:

  • mulighed for at lære andre klimaengagerede unge at kende
  • uddannelse om tøjindustrien- og politik med udgangspunkt i CONCITOs seneste tøjanalyse
  • faciliteret tværkommunale klimaungerådsprojekter med fokus på tøj
  • udarbejdelse af anbefalinger/budskaber til politikere, som CONCITO vil hjælpe med at levere. Håbet er, at der vil være politisk deltagelse fra Christiansborg.

Hvad er Rødovre Ungeklimaråd?

Vidste du, at Rødovre Kommune har vedtaget klimamål, som kun kan nås hvis vi alle gør en indsats? Kommunen har stor indflydelse på klimaet og på meget af din hverdag – blandt andet skolerne, offentlig transport, cykelstier, naturområder, byplanlægning, varmeforsyning med mere.

Politikerne vil gerne høre hvad du tænker om klimaforandringer, og Rødovre Kommunes klimaarbejde!

Som del af Rødovre Ungeklimaråd kan du blandt andet:

  • samarbejde med og opstille anbefalinger til Rødovres politikere og kommunens medarbejdere
  • inspirere andre unge til at tage handling for klimaet

Du og de andre i ungeklimarådet er selv med til at bestemme hvad I gerne vil arbejde med.

Ungeklimarådet er for alle unge, der er 13 til 25 år, og som bor, uddanner sig eller arbejder i Rødovre Kommune. Ungeklimarådet får besøg af klima-eksperter og hører om, hvordan kommunen arbejder med klima, så de har den viden, de har brug for til at danne deres egne holdninger. De får også mulighed for at mødes med Rødovres lokalpolitikere. Ungeklimarådet bliver oprettet i ét år, og derefter vil der være en evaluering blandt medlemmerne og en vurdering af, om ungeklimarådet skal fortsætte.

Der kan være maks. 16 medlemmer i ungeklimarådet. Hvis der er flere unge, der er interesserede i at være med, kan de stadig være med i arbejdsgrupper og give deres perspektiver videre til politikerne gennem den faste kerne af medlemmer.

Eva Matthiesen Jaffke er kontaktperson. Eva planlægger og er med til møderne, og hjælper med at danne kontakt mellem Ungeklimarådet og politikerne.

Kommende møder

  • Torsdag d. 22. august kl. 17-19 i Vognporten på Rødovregaard 

Afholdte møder

  • Mandag d. 29. april kl. 17-19 i Vognporten på Rødovregaard
  • Torsdag d. 23. maj kl. 17-19 i Kostalden på Rødovregaard 

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Teknisk Forvaltning
Tæbyvej 77
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Send sikker Digital Post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider