Nye skatteregler for erhverv

Her kan du læse om de nye skatteregler for dækningsafgift og skatteregler for erhvervsejendomme.

Nye skatteregler for erhverv

Fold alle ud

Nye regler for dækningsafgift 2024

Dækningsafgift er en kommunal ejendomsskat, som opkræves i nogle kommuner. For nogle ejendomme vil dækningsafgiften stige i 2024. Men ejerne er beskyttet imod pludselige stigninger af en stigningsbegrænsning og en mulighed for at fastholde dækningsafgiften i 2024 og 2025 på det niveau, de betalte i 2023.

Begrænset stigning trods højere vurderinger

I 2024 skulle dækningsafgiften være beregnet på baggrund af grundværdien i de offentlige vurderinger for 2023. Men de er ikke klar. Derfor beregnes i første omgang en foreløbig dækningsafgift på baggrund af en foreløbig 2023-vurdering.

For de fleste ejendomme vil grundværdien i den foreløbige 2023-vurdering være højere end tidligere vurderinger. Men dækningsafgiften vil ikke stige tilsvarende. Der er nemlig indgået en politisk aftale om at indføre en grænse for, hvor meget den årligt må stige. Efter planen skal et lovforslag med aftalen behandles af Folketinget i andet halvår af 2024.

Stigningsbegrænsningen vil gælde fra 2022, men beregnes først, når de endelige vurderinger er klar. Det betyder, at nogle ejere i 2024 og 2025 kan blive opkrævet en foreløbig dækningsafgift, der er markant højere end tidligere. De kan dog vælge at ændre den foreløbige dækningsafgift, så den svarer til det, de betalte foreløbigt i 2023.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det kun er den foreløbige dækningsafgift, ejerne kan ændre. Når den endelige 2023-vurdering kommer, bliver skatten genberegnet. Det betyder, at ejere, der har betalt for meget, vil få penge tilbage. Ejere, der har betalt for lidt, vil få en ekstra opkrævning. Men stigningsbegrænsningen sætter på det tidspunkt loft over, hvor meget dækningsafgiften kan stige.

Fra 2024 betales dækningsafgift over Skattekontoen

Fra skatteåret 2024 flytter opkrævningen af grundskyld og dækningsafgift fra kommunen til staten.

Ejerne modtager en opkrævning, som de er vant til, men betalingen skal ske til deres Skattekonto.

Læs mere på:

Nye skatteregler i 2024 for erhvervsejendomme

Folketinget vedtog i 2021 en ny metode til vurdering af erhvervsejendomme.

De fleste ejere af erhvervsejendomme vil opleve, at deres vurdering stiger med de nye vurderinger.

Til gengæld sænkes skattesatserne markant. Hvis grundskylden alligevel stiger, indføres en stignings-begrænsning, som sikrer, at en eventuel stigning indfases over op til 20 år.

Det er vedtaget med de nye skatteregler fra 2024.

Læs mere om vurdering og beskatning af erhvervsejendomme på vurderingsportalen.dk/erhverv

På Vurderingsportalen kan du blandt andet læse om:

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Teknisk Forvaltning
Tæbyvej 77
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Send sikker Digital Post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider