Åbning af friluftsbassiner forsinkes

27/03-2023

Det syn- og skønsarbejde, som skal danne grundlag for reparationerne på friluftsbassinerne i Vestbad, trækker ud. Det betyder, at badegæsterne ikke får adgang til bassinerne denne sommer, og det vækker ærgrelse.

”Vi har arbejdet hårdt for at komme i mål, så de mange badegæster i Vestbad kunne hoppe i friluftsbassinerne til sommer, men vi må desværre se i øjnene, at arbejdet med at få syns- og skønsrapporten færdig trækker så meget ud, at det ikke kan nås. Det er vi meget kede af, men vi skal være helt sikre på, at vi får løst de problemer, bassinerne er ramt af,” siger Lene Due, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rødovre Kommune og formand for Vestbad.

Syns- og skønsrapporten skal afdække alle de fejl og mangler på bassinerne, som Rødovre Kommune har konstateret i de følgende år efter genåbningen af Friluftsbadet i 2020, herunder at malingen i bassinerne bobler, skaller af mv., og rapporten vil indgå som et væsentligt materiale i den voldgiftsag, som fortsat er undervejs mellem Rødovre Kommune og entreprenøren Christiansen og Essenbæk.

Udover at indgå i voldgiftssagen skal rapporten også nærlæses grundigt for at få et klart billede af, hvad der er brug for at rette op på, og hvordan det skal gøres. Derefter skal der findes en entreprenør til at udføre arbejdet, og først herefter kan selve arbejdet med reparationerne gå i gang. Samlet set betyder det, at det ikke længere er realistisk at få bassinerne klar denne sommer.

Også i Brøndby Kommune, som er medejer af Vestbad, er der ærgrelse over forsinkelsen.

”Vi kan ikke sætte arbejdet med at reparere friluftsbassinerne i gang, før den endelige syns- og skønsrapport er klar. Vi skal være helt sikre på, at vi får gjort alt det, der er brug for, og at vi får det gjort rigtigt. Derfor skal vi have den endelige rapport, inden vi sætter i gang. Den har vi ikke fået endnu, og det betyder uanset hvad, at vi ikke kan nå at blive færdig til sommerferien. Det er enormt ærgerligt, men sådan er det desværre,” siger Brøndbys borgmester, Kent Max Magelund, som er næstformand i Vestbad.

Resten af Vestbad holder åbent som vanligt hen over sommeren. Det betyder, at badegæsterne kan komme i vandet i de indendørs bassiner, og at de kan nyde solen og de grønne områder uden for. 


FAKTA: 

I sommeren 2018 blev der taget første spadestik til renoveringen af Vestbads friluftsbassiner, og planen var, at de skulle stå færdige til indvielse i 2019. Efter et års forsinkelse blev de renoverede friluftbassiner indviet i 2020. Efterfølgende viste det sig, at der var problemer med bassinerne, som skulle udbedres, og derfor måtte friluftsbassinerne i Vestbad holde lukket i sommeren 2022.