Beachanlæg og mobile motions-træfpunkter blandt nye projekter i idrætspulje

14/12-2023

Strandløver, motionsfans og idrætslivet generelt kan glæde sig over fire nye projekter, som Kommunalbestyrelsen i Rødovre har givet grønt lys til som en del af den såkaldte 10x10 mio. kr.-pulje.

Idrætslivet i Rødovre – heriblandt de mange, som dyrker motion uden for klubberne – kan se frem til en stribe gode tilbud. Kommunalbestyrelsen har sagt ja til fire projekter, som kommer til at skabe spændende nye muligheder. Projekterne omfatter:

  • En istandsættelse af Gå-Lunt-Løbs klublokale ved Espelundens Idrætsanlæg, som efterfølgende skal kunne bruges af andre foreninger
  • Etablering af et beachanlæg til beachvolley, -fodbold og -håndbold på grusarealet ved Espelundens Idrætsanlæg
  • Opvarmnings- og styrketræningsfaciliteter ved Rødovre Skøjte Arena, som skal kunne anvendes af eksisterende og nye foreninger i og omkring Rødovrehallen
  • Motionstræfpunkter ved enten Rødovrehallen, Rødovre Stadionhal eller Espelunden Idræts-anlæg, hvor borgere og foreningsmedlemmer kan mødes og dyrke idræt under åben himmel.

”Jeg er glad for, at vi udvider mulighederne på denne måde. De nye tilbud dækker bredt og appellerer til mange forskellige målgrupper. Desuden er udvælgelsen er sket i tæt dialog med FIR, fordi det er idrætsforeningerne, som har føling med, hvordan vi får mest muligt idræt og fællesskaber for pengene,” siger borgmester Britt Jensen.

De fire projekter er en del af den såkaldte 10x10 mio. kr.-pulje, hvor Rødovre Kommune årligt i ti år investerer 10 mio. kr. i faciliteter til idrætslivet. Beløbet bliver prisfremskrevet år for år, så de samlede investeringer i sidste ende når et stykke over 100 mio. kr. Tidligere har puljen finansieret blandt andet en ny kunstgræsbane i Islev, helårsbaner på Rødovre Tennisklubs anlæg og opsætning af basketkurve, som gør det muligt at spille børnebasket.

I alt var der 12 projektforslag, og de fire projekter er udvalgt ud fra flere kriterier, hvor der er lagt vægt på, at de kan øge kapaciteten eller forbedre udnyttelsesgraden af eksisterende faciliteter og stimulere diversiteten af idrætstilbud, samt at projekterne fremstår som modne og klar til at blive realiseret.

”Vi får nogle nye tilbud, som både skaber bedre rammer for det eksisterende foreningsliv, og som kan appellere til dem, der gerne vil være aktive. Det fanger meget præcist det, vi gerne vil opnå: At få flere med i fællesskaberne, fordi det er godt for både sundhed og trivsel,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Due.