Børn og unge strømmer ind i idrætsforeningerne i Rødovre

04/07-2023

Lokal udvikling og samarbejde mellem Rødovre Kommune, DGI Storkøbenhavn og en række af de lokale idrætsforeninger har banet vejen for, at flere børn og unge har fundet vej til foreningslivet i Rødovre Kommune. Alene i 2022 er det blevet til hele 560 flere børn og unge i de lokale idrætsforeninger.

Samarbejdet om at få flere børn og unge ind i de lokale foreningsfællesskaber har bl.a. haft et særligt fokus på at understøtte og hjælpe de lokale idrætsforeninger med opstart af nye aktiviteter, rekruttering af trænere, udarbejdelse af frivilligstrategi og sociale medier. 

Det er dette fokus der nu resulterer i den flotte fremgang i Rødovres mange foreninger, store som små. Endvidere arbejdes der målrettet med styrkelse af samarbejdet mellem skoler, daginstitutioner og foreninger, så idræt bliver mere tilgængeligt og integreret i hverdagen for de lokale børn og unge.

De 560 flere børne- og ungemedlemmer mellem 0 – 18 år svarer til en stigning på 13,3 % fra 2021–2022, hvilket er den største procentvise stigning af børne- og ungemedlemmer i hovedstadsområdet set siden 2018.

Det er en flot udvikling, som de lokale idrætsforeninger skal være stolte af, udtaler Britt Jensen, borgmester i Rødovre Kommune:

”Vi ved, at fællesskaberne betyder meget for børn og unges sundhed og trivsel, så det er fantastisk at se, at flere børn og unge har fundet vej til idrætsforeningerne i Rødovre. Udviklingen skyldes i høj grad et godt og tæt samarbejde med fokus på at udvikle et stærkere lokalt idrætsliv, der kan rumme flere børn og unge i Rødovre.”


FAKTA
Samarbejdet tager udgangspunkt i Rødovre kommunes idrætspolitiske satsning, som tilfører flere ressourcer til idrætsområdet med ønske om at skabe en mere lige adgang til forenings- og idræts-deltagelse.

Partnerskabet mellem Rødovre Kommune og DGI Storkøbenhavn løber i perioden fra 2020 – 2023. Formålet er at få flere børn og unge ind i sunde og trivselsfremmende fællesskaber i idrætsforeningerne.