Cykling uden alder ruller ind i Rødovre

18/06-2024

Flere Rødovreborgere, som ikke selv kan komme op på cyklen, kan nu få vind i håret, når frivillige piloter tramper løs i pedalerne for at give Rødovres ældre en god oplevelse på veje og stier. Det sørger Rødovre Centrum og Rødovre Kommune for i et samarbejde med foreningen ’Cykling uden alder’.

”I Rødovre har vi en lang tradition for gode fællesskaber og for at hjælpe hinanden, hvor vi kan. Det er netop essensen af ’Cykling uden alder’ og årsagen til, at vi i sammen med Rødovre Centrum samarbejder med organisationen. Og jeg er ikke i tvivl om, at Rødovre er klar til at trampe lidt ekstra i pedalerne for at give vores ældre en god oplevelse,” siger borgmester Britt Jensen.

Startskuddet går ved et event i Rødovre Centrum lørdag den 22. juni kl. 11.00-14.00. Her kan interesserede komme forbi og høre mere om det at være frivillig pilot. For første skridt i samarbejdet er at finde de borgere, der har lidt ekstra pedalkraft at give af og har lyst til at tage en medborger ud på en cykeltur i en rickshaw.

Større livskvalitet hos Rødovres ældre

”Rødovre Centrum er en integreret del af lokalsamfundet her i Rødovre, og for mange af byens ældre er vi et samlingspunkt og et yndet udflugtspunkt. Derfor giver det rigtig god mening for os at være en del af et samarbejde, der bidrager til større livskvalitet hos Rødovres ældre. Og skulle de på turen lægge vejen forbi Rødovre Centrum, så er der gratis kaffe og kage til både passager og pilot i centret resten af året”, siger administrerende direktør i Rødovre Centrum Jacob Birkbøll.

Mere end 2.200 piloter træder allerede i pedalerne for ’Cykling uden alder’ rundt om i landet. Sidste år sørgede de for, at mere end 18.000 passagerer fik vind i håret på de danske veje.

Hvis du har lyst til at hoppe i sadlen og til gengæld få berigende samtaler og fælles oplevelser med en ældre medborger, så kig forbi, når startskuddet går i Rødovre Centrum. Her kan du blandt andet møde Jette Larsen, som er en af Rødovre Kommunes demenskoordinatorer. Hun står til rådighed for spørgsmål fra 11.00 – 14.00, ligesom interesserede kan skrive sig på en liste, hvis de ønsker at blive kontaktet, når Cykling uden alder kommer til deres område eller plejehjem.

Besøgende i Rødovre Centrum kan også melde sig som passager til eventen, og til efteråret forventes de første frivillige piloter at køre ude i gadebilledet i Rødovre med deres passagerer.

Du kan også kontakte Rødovre Sundhedscenter og høre mere om projektet på 3076 8192 eller besøge sundhedscentrets hjemmeside.

Læs mere om eventen i Rødovre Centrum

Læs mere om ’Cykling uden alder’ på foreningens hjemmeside