Det bliver jul – også på Rådhuspladsen

12/11-2022

Juletræet på Rådhuspladsen er en fast del af julestemningen i Rødovre, og det bliver det også i år – og med julelys næsten som vanligt, selv om energikrisen også her får betydning.

”Vi holder fast i traditionen med det fine juletræ på Rådhus, og vi holder fast i det traditionelle julemarked på Rådhuspladsen, hvor jeg sammen med julemanden tænder lysene i træet. Men vi skruer lidt ned for det tidsrum, der er lys i træet, så vi kan holde energiforbruget på et absolut minimum,” siger borgmester Britt Jensen.

Normalt er der lys i juletræet døgnet rundt, og det udgør i sig selv ikke et stort forbrug, da pærerne i træet er LED-pærer med lavt energiforbrug. Alligevel vælger Rødovre Kommune i år at begrænse det tidsrum, hvor lysene er tændt.

”Der vil være lys i træet frem mod jul, men det bliver kun i tidsrummet fra 16.00 – 20.00. På den måde holder vi energiforbruget på et minimalt niveau, uden at vi helt aflyser juletræet med lys i. Jeg tror, at julemarkedet på Rådhuspladsen, juletræstændingen med julemanden og lyset i juletræet i december er en vigtig del af julestemningen for mange i Rødovre. Så det vil vi gerne holde fast i,” siger Britt Jensen.

Juletræet bliver tændt 25. november kl. 17.00 i forbindelse med julemarkedet på Rådhuspladsen.

Julemarkedet er åbent både fredag den 25. november og lørdag den 26. november, og hele programmet for julemarkedet findes her.

Ud over at skrue ned for den tid, der er lys i juletræet, har Rødovre Kommune skruet ned for energien på en række områder. Der er bl.a. skruet ned for forbruget i skøjtehallen og på belysningen i Rødovrehallen, saunaerne i dame- og herreomklædningen i Vestbad er lukket, og kommunen følger anbefalingerne om at holde temperaturen på 19 grader i kommunens bygninger.

Energibesparelserne er sat i værk på baggrund af en aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner, som blev indgået i september, og hvor formålet er at undgå en situation, hvor energiforsyningen kan være truet.