Familier skal udforske naturvidenskaben på Experimentarium

21/05-2021

400 familier fra Rødovre og Gentofte får mulighed for at komme på Experimentarium for at lære om naturvidenskab og teknologi. Projektet finansieres med midler fra Villum Fonden.

Fra næste forår får børnefamilier fra Rødovre og Gentofte kommuner mulighed for at udforske og lege på livet løs på Experimentarium. I alt 400 familier med børn i 6-12 års alderen vil blive inviteret på specialudviklede forløb, hvor de kan blive klogere på naturvidenskab og teknologi. Det er Villum Fonden, der har bevilliget de lidt over 4,6 millioner kroner, som projektet koster.

“Vores verden bliver stadig mere kompleks, og derfor er det en rigtig god ting, at man allerede fra barn får et indblik i nogle af de sammenhænge, som videnskaben gemmer på. Nu kan vi give en række familier med børn her i Rødovre en enestående chance for at blive klogere på naturvidenskab og teknologi på en spændende måde, hvor der er plads til leg,” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Alle forløb tilrettelægges sammen med Experimentarium, hvor familierne kommer til at deltage i fem besøg med tematiserede workshops og aktiviteter. Undervejs vil familierne blive introduceret for fem naturvidenskabelige undersøgelsesmetoder, nemlig ‘observation’, ‘prøv dig-frem’, ‘spørg’, ‘læs og søg’ og ‘eksperiment og modeller’. Formålet er, at børnene og familien sammen får konkrete redskaber til at forstå og tage naturvidenskaben med hjem.

Der er endnu lidt tid til at glæde sig, da de første forløb bliver gennemført i foråret 2022, og projektet løber til 2025. Projektet er ét ud af otte projekter, som Villum Fonden har givet midler til, og som skal give børn, unge og familier adgang til sjove og inspirerende fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskab og teknologi ind i deres hverdag.

Fakta:

  • Villum Fonden har givet 4.636.750 kroner til projektet Experimentarium-familier.
  • Projektet løber fra foråret 2022 og frem til 2025.
  • I alt 400 familier med børn i 6-12 års alderen i Rødovre og Gentofte vil få mulighed for at deltage.
  • Det vil på et senere tidspunkt blive offentliggjort, hvordan familier kan ansøge om at komme med i projektet.
  • Villum Fonden har valgt at støtte otte projekter med samlet 24 millioner kroner, der alle handler om fritidsaktiviteter med naturvidenskab og teknologi i fokus.