Henrik Abildtrup er ny kommunaldirektør i Rødovre

30/11-2022

En enig kommunalbestyrelse i Rødovre Kommune godkendte tirsdag aften Henrik Abildtrup som ny kommunaldirektør. Han er ikke et nyt ansigt i kommunen, hvor han siden 2016 har været direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen, ligesom han været konstitueret på posten som kommunaldirektør siden august.

”Jeg er utrolig glad for, at Rødovre får Henrik Abildtrup som kommunaldirektør. Jeg kender Henrik fra hans år i Social- og Sundhedsforvaltningen, hvor han har omsat Rødovres meget høje ambitioner på området til virkelighed, og den evne kommer nu hele Rødovre til gavn. Her tænker jeg især på de resultater, han har skabt ud fra et stærkt fokus på at lære borgernes ønsker og behov at kende og at indrette tilbuddene efter den viden. Samtidig har han en stærk politisk forståelse, som er særdeles vigtig i en kommune som Rødovre, hvor vi har en meget dialogbaseret politisk kultur med tradition for aftaler på tværs af alle partierne i kommunalbestyrelsen. Jeg kan som borgmester ikke forestille mig nogen bedre kommunaldirektør at samarbejde med om de store og vigtige udfordringer, vi har foran os i Rødovre,” siger borgmester Britt Jensen.

Henrik Abildtrup ser frem til det fortsatte arbejde med at udvikle Rødovre som en moderne velfærdskommune.

”Jeg vil gerne takke kommunalbestyrelsen for den store tillid. Jeg glæder mig til et fortsat tæt samarbejde. Vi står i Rødovre med et rigtig godt udgangspunkt med en visionær og samarbejdende kommunalbestyrelse, hvor fokus er på at lykkes med at være en stærk velfærdskommune. Der er høje ambitioner om dialog, inddragelse og udviklingen af fremtidens velfærd. Jeg glæder mig til fortsat at være med til at indfri ambitionerne og bygge videre på de gode erfaringer, vi allerede har gjort os. Jeg føler mig også meget privilegeret ved at få muligheden for at stå i spidsen for en organisation fyldt med dygtige ledere og medarbejdere, som hver dag gør deres allerbedste for borgere og virksomheder i Rødovre,” siger Henrik Abildtrup.

Han tiltræder i stillingen som kommunaldirektør den 1. december.

 

BIOGRAFI

Henrik Abildtrup, 48 år, er uddannet cand. scient. adm. fra Roskilde Universitet og har diverse efteruddannelser inden for ledelse.

Ud over posten som social- og sundhedsdirektør i Rødovre de seneste seks år og fire år som vicedirektør i Roskilde Kommune har Henrik Abildtrup en fortid som centerchef for Udvikling og Digitalisering i Hørsholm Kommune og chefkonsulent i KL's konsulentvirksomhed.