Sikre skoleveje for Rødovres børn

10/04-2024

Forældre til børn i Rødovre kan med ro i maven sende deres børn til skole. Både Rødovre Kommune og Københavns Vestegns Politi har gennemgået skolevejene, og deres vurdering er, at vejene til Rødovres seks folkeskoler både er trygge og sikre.

I forbindelse med skoledistriktsændringerne til ét samlet skoledistrikt har Rødovre Kommunes vejmyndighed foretaget en ny vurdering af vejene omkring kommunens skoler. Vurderingen lyder, at det for alle Rødovres skoler gælder, at skolevejen er tryg og sikker. En vurdering, som Københavns Vestegns lokalpoliti støtter op om.

”Det at gå i skole skal være en god oplevelse – ikke kun i tiden på skolen, men også på turen til og fra skole. Det sidste kan vi gøre ved at sikre trygge og sikre skoleveje ved alle vores skoler. Derfor glæder det mig, at både vi og Københavns Vestegns Politi når frem til den vurdering, at Rødovres skoleveje er sikre at færdes på for alle,” siger borgmester Britt Jensen.

I Rødovre er mange veje – særligt omkring skolerne – hastighedsbegrænset til 40 km/t. Der er desuden fortove ved alle offentlige veje, ligesom de større veje i kommunen er udstyret med lyssignaler og broer eller tunneller, så de kan krydses sikkert. Desuden er der cykelstier på alle større veje.

Rødovre er en del af Vestegnes Trafiksikkerhedsråd, hvor kommunerne og Københavns Vestegns Politi arbejder tværkommunalt med trafiksikkerhedsproblematikker og skoletrafik. Ved skolerne følger både kommunen og lokalpolitiet løbende op på trafikforholdene. Alt sammen forhold, der er med til at sikre trygge forhold for Rødovres børn på vej til skole.

Opmærksom i trafikken

Kommunen deltager løbende i nationale trafikkampagner, som fokuserer på sikre fysiske forhold og trafikanternes adfærd i trafikken, såsom øget opmærksomhed i kryds, skolestart, alkohol og hastighed. Dertil kommer lokale kampagner med fokus på cykellygter og brugen af reflekser i trafikken. Alt dette for at sikre, at der ikke sker ulykker på vejene i Rødovre Kommune.

”Vi gør vi naturligvis alt, hvad vi kan for hele tiden at forbedre vores veje – særligt omkring vores skoler, hvor mange børn helt ned til seksårsalderen færdes hver dag. Fra kommunens side sørger vi for gode vejforhold, men vi skal alle spille med, hvis vi skal skabe trygge forhold i trafikken,” siger Britt Jensen og fortsætter:

”Om ikke så længe bevæger en ny gruppe små trafikanter sig ud i morgentrafikken omkring vores skoler, når de til maj har tidlig skolestart. Lad os sammen give dem en god start og passe ekstra godt på dem – og hinanden i trafikken”.

Fakta: Find vej til din skole

Fra skoleåret 2024/2025 overgår Rødovre Kommunes seks folkeskoler til et fælles skoledistrikt. Ved indskrivning til børnehaveklasse har man ret til en skole, der ligger max. to km fra bopælsadressen. Her kan du se den korteste gående rute fra din adresse og til skolerne.