Nu genåbner friluftsbadet i Vestbad

04/07-2024

Badeglade børn og voksne på Vestegnen kan godt finde badetøjet frem og gøre sig klar til en dukkert i friluftsbadet i Vestbad. Friluftsbadet har været under restaurering, men efter de sidste test er udført, kan det igen indtages af lokale badegæster.

Bassinerne i Vestbad er efter en omfattende restaurering igen klar til at tage imod badegæster fra mandag den 8. juli 2024. 

I forbindelse med en restaurering af bassinerne blev der efter åbningen i 2020 konstateret fejl og mangler, som i sidste ende betød, at bassinerne var lukkede i 2022 og 2023.

I juni afleverede entreprenøren de færdigt restaurerede bassiner. Siden da er bassinernes systemer blevet startet op efter den lange pause og blevet testet grundigt, så de nu er helt klar til brug.

”Vi og entreprenørerne har arbejdet hårdt for at komme i mål, så de mange badegæster i Vestbad igen kan få glæde af friluftsbadet. Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan slå dørene op til det udendørs område og byde store og små indenfor hen over sommeren,” siger Britt Jensen, borgmester i Rødovre Kommune, som driver Vestbad med Brøndby Kommune. 

Her glæder Maja Højgaard sig også over den snarlige åbning: 

”Jeg er glad for, at der nu er sat endeligt punktum i processen om restaurering af vores friluftsbad. Vi er mange, der har glædet os til igen at kunne tage en kold dukkert på en varm sommerdag, så genåbningen er kærkommen”, siger Maja Højgaard, borgmester i Brøndby Kommune.

Naboer til friluftbassinet har kunnet følge med i særligt en af testene, hvor vandbehandlingsanlægget blev testet ved at sende rød farve ind via dyserne, hvilket fik bassinerne til at ligne noget fra en gyserfilm.

Det røde vand har været med til at sikre grønt lys til åbningen, og dermed kan Vestbad slå dørene op for gæster til friluftbassinerne.