Ny stationsplads tager form

04/05-2021

Hovedstadens Letbane kører efter planen om fire år. Nu begynder den nye letbanestation i Rødovre for alvor at tage form.

Rødovre Kommune har vedtaget et nyt projekt for udformningen af den nye stationsplads ved den kommende letbanestation Rødovre Nord i Islev.

”Letbanen giver Islev offentlig transport i verdensklasse, så vi let og hurtigt kan komme omkring i hele hovedstadsområdet. Stationen bliver et trafikalt knudepunkt i området. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at give området et stort løft i forhold til i dag”, siger Jan Kongebro.

Stationspladsen er forberedt, så der bliver plads til den trafik, som vil komme til den nye station. Det gælder ikke mindst sammenkoblingen til bustrafikken og tryg og sikker færdsel for gående og cyklister. Der bliver også etableret et nyt grønt forløb med plantebede og træer.

Rødovre Kommune har i flere år forberedt sig til den nye letbane.

”Vi har de seneste år investeret massivt i området som forberedelse til letbanen. Islevbrovej og Islev Torv er blevet forskønnet, så der kommer en flot forbindelseslinje til den kommende letbanestation. Området er virkelig blevet attraktivt. Letbanen bliver endnu et skridt i den rigtige retning for udviklingen af Islev. Det er et dejligt sted og en vigtig del af Rødovre”, siger Jan Kongebro.

Fakta om den nye stationsplads Rødovre Nord

Der sker en sammenkobling til den øvrige trafik:

  • Der kommer holdepladser og vendeplads for busser
  • Minimum 25 parkeringspladser for biler. Der er også reserveret plads til opsætning af el-ladestandere i området.
  • Der bliver lavet tryg og sikker færdsel for gående og cyklister
  • Minimum 50 cykelparkeringspladser
  • Der er gjort plads til opsætning af ladestationer for bycykler.
  • Der bliver lavet et grønt forløb med plantebede og træer.
  • Du kan læse mere om den kommende letbane på www.dinletbane.dk