Rødovre følger anbefalinger om at spare på energi

09/09-2022

Nu skruer Rødovre Kommune ned for varmen i bygninger og slukker overflødig udendørs belysning, sådan som regeringen anbefaler i den aftale, den har indgået med regioner og kommuner.

”Vi skal alle sammen bidrage til at komme gennem den vanskelige situation, som Danmark står i, og her er det naturligt, at det offentlige går foran. Derfor varmer vi op til højst 19 grader de fleste steder i kommunens bygninger. Vi slukker også for udendørs lys de steder, hvor det kun har æstetisk betydning” siger borgmester Britt Jensen.

Der er dog undtagelser. Temperaturen i dagtilbud og plejehjem inkl. midlertidige døgnpladser m.m. forbliver på den gængse temperatur omkring 22 grader. På Rådhuspladsen slukker lyset i bassinerne, men springvandet kører som vanligt, blandt andet fordi der skal være gennemstrømning for at holde fisk og planter i live. 

Derudover slukker springvandet og den kunstneriske belysning af Damhustorvet, ligesom belysning af Vandtårnet stopper. Desuden undersøger kommunen, om der er andre muligheder for at skrue ned for strømforbruget.

”Vi har allerede dæmpet nattebelysningen, og vi er gået over til LED-pærer i alle gadelamper. Nu ser vi på, hvilke andre muligheder, vi har. Vi vil gøre, hvad vi kan for at bidrage til at komme godt gennem krisen,” siger Britt Jensen.