Rødovre gør klar til at tage imod ukrainske flygtninge

03/03-2022

Rødovre Kommune gør klar til at tage imod sin andel af de flygtninge fra Ukraine, som kommer til Danmark. Arbejdet med at finde egnede boliger er godt i gang, selv om det dog endnu ikke står klart, hvor mange flygtninge, kommunen skal tage imod.

I første omgang regner kommunen med, at det er muligt at finde tilstrækkeligt med egnede boliger inden for kommunens egne rammer.

”Det er mennesker, som på et øjeblik har fået deres liv vendt på hovedet og står i en frygtelig situation. Dem står vi selvfølgelig klar til at hjælpe, og det gælder hele Rødovre, kan vi allerede nu mærke på den interesse, der er for at bidrage med husly, tøj og anden hjælp,” siger borgmester Britt Jensen.

Det forventes ikke, at der bliver brug for at trække på hjælp fra private til indkvartering, men hvis det bliver aktuelt, vil kommunen melde det ud, så interesserede ved, hvor de skal henvende sig.

Også Rødovre Frivilligcenter har meldt sig på banen, og de borgere i Rødovre, som har lyst til at bidrage i det frivillige arbejde, når flygtningene begynder at ankomme, er mere end velkomne til at kontakte centret.

Støtte til Ukraine fra mange kanter

Rødovre Kommune har desuden fået henvendelser fra borgere, som gerne vil donere tøj, men i første omgang henstiller kommunen til, at tøjet afleveres hos de nødhjælpsorganisationer, som tager imod tøj. På den måde når tøjet hurtigere frem til de flygtninge, som har brug for det her og nu.

I den forbindelse oplyser Røde Kors, at der lige nu specifikt er behov for tæpper og varmt tøj til flygtninge fra Ukraine. I forhold til for eksempel sengetøj, håndklæder, tøj og legetøj, så kan det også afleveres. Det vil indgå i almindeligt salg i butikken, hvor overskuddet jo i den sidste ende går til nødhjælp.

For tiden er Rødovre Vandtårn lyst op i det ukrainske flags farver som en tydelig markering af støtten til landet. Det fortsætter indtil videre frem til den 16. marts.

Der er fortsat ikke sat tal på fordelingen af flygtningene, og Rødovre Kommune afventer derfor Udlændinge- og Integrationsministeriets beslutninger, inden der kommer mere konkrete planer for modtagelsen.


FAKTA

Borgere, som gerne vil deltage i det frivillige arbejde i modtagelsen af flygtningene, kan henvende sig til Rødovre Frivilligcenter på mailen mail@remove-this.rfcenter.dk, og herefter vil centret koordinere opgaverne, når det bliver aktuelt.