Særlig corona-indsats hjælper ledige

09/06-2021

Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

I forlængelse af corona og nedlukningen af store dele af samfundet er mange borgere i Rødovre blevet ramt af arbejdsløshed. Ledigheden blandt de borgere, der er medlem af en a-kasse, steg henover årsskiftet og nåede i februar 1260. I dag er antallet faldet til 980.

Det er sket i takt med genåbningen af samfundet, og efter Rødovre Jobcenter har iværksat en ekstraordinær og målrettet indsats for at hjælpe de ledige videre til ny beskæftigelse eller til uddannelse, der opkvalificerer og giver bedre muligheder for job.

”På trods af alle de gode intentioner med hjælpepakker er der mange mennesker i Rødovre, der er blevet ramt af arbejdsløshed. For mange er det kommet som et lyn fra en klar himmel. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de mennesker, der bliver ramt. Den gode nyhed er, at vi tydeligt kan se, at den målrettede og ekstraordinære indsats virker”, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget Michel Berg.

Rødovre Kommune har alene i april og maj kontaktet ca. 800 virksomheder om nuværende og kommende rekrutteringsbehov, som har medført ønske om samarbejde fra 180 virksomheder og omfattet 185 ledige. Derudover er mange ledige blevet opkvalificeret gennem uddannelse. Fra januar 2021 er der i alt bevilget ca. 300 kurser og uddannelser til borgere, som har brug for brancheskift eller blot at være bedre rustet på arbejdsmarkedet.

Fakta: Den ekstraordinære beskæftigelsesindsats

Rødovre Jobcenter har iværksat en række målrettede tiltag for at hjælpe de ledige videre under corona-krisen. Det omfatter bl.a.:

  • Fokus på brancher med gode beskæftigelsesmuligheder. Jobcentret har lavet særlige aftaler med virksomheder, der rekrutterer – f.eks. inden for rengøring, butik, industri og håndværk. Alle ledige er også blevet opfordret til at søge job som podere i testcentre.
  • Ledige, der kommer fra brancher med gode beskæftigelsesmuligheder som f.eks. byggebranchen, social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område, bliver kontaktet særskilt og løbende med konkrete jobmuligheder.
  • Styrket og målrettet kontakt direkte til virksomheder.
  • Særlig indsats for at opkvalificere ledige gennem uddannelse.