Statsminister Mette Frederiksen besøgte Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre

04/01-2024

Statsminister Mette Frederiksen besøgte sammen med ældreminister Mette Kierkgaard Plejehjemmet Ørbygård. Her blev de to ministre sammen med Rødovres borgmester Britt Jensen inviteret ind i hjemmet hos en beboer på plejehjemmet og drak kaffe med beboere og medarbejdere.

”Jeg er glad og stolt over, at vores statsminister kommer til Rødovre, når hun vil se den hverdag, som meget af vores arbejde handler om og møde de mennesker, som står i midten af det hele. Vi har et ældreområde med høj kvalitet og omsorg, hvor vores dygtige medarbejdere bidrager til glæde og livskvalitet for dem, som bor på plejehjem,” siger Britt Jensen.

Besøget kommer oven på Mette Frederiksens nytårstale, hvor hun blandt berørte de første konturer af den reform af ældreområdet, som regeringen har bebudet. I den forbindelse hilser Britt Jensen besøget velkommen.

”En reform af ældreområdet er utrolig komplekst, og vi har brug for at ramme rigtigt i en tid, hvor økonomien i kommunerne er presset, og hvor det er svært at få de medarbejdere, der er brug for i ældreplejen. Derfor har jeg også gjort det klart, at vi meget gerne deltager i dialogen om, hvordan vi sammen kan gøre en positiv forskel for de ældre og medarbejderne i ældreplejen,” siger Britt Jensen.

Plejehjemmet Ørbygård, hvor besøget foregik, er blandt andet kendetegnet ved, at det involverer omverdenen på flere måder med blandt andet cafeer og aktiviteter, som andre end beboerne kan deltage i. Det betyder, at der er mange aktiviteter og muligheder, som skaber liv i hverdagen på plejehjemmet. Desuden betyder den høje grad af selvbestemmelse, at for eksempel indretningen hænger godt sammen med beboernes ønsker.

Britt Jensen har under tidligere besøg fortalt ældreminister Mette Kierkgaard om ældreområdet i Rødovre Kommune og arbejdet med at realisere Kommunalbestyrelsens ambitioner om at være i front på ældreområdet. Blandt andet er Rødovre langt i arbejdet med projektet ”Når I skal ind i mit hjem” i hjemmeplejen. Projektet er båret af et stort arbejde med at indhente viden fra de ældre selv om deres ønsker, når hjemmeplejen kommer på besøg. Desuden er der lagt vægt på at give medarbejderne stor indflydelse på arbejdet med at gøre de ældres ønsker til virkelighed til glæde for både de ældre og medarbejderne.

”Jeg håber, at Mette Kierkgaard og Mette Frederiksen kommer hjem med endnu bedre viden om livet på plejehjem i Rødovre og om medarbejdernes hverdag. De to ministre fik god lejlighed til at tale med mange undervejs på besøget, og jeg glæder mig til den videre dialog om, hvordan vi kan få regeringens reformplaner til at lande bedst muligt i kommunerne,” siger Britt Jensen.