Trivselstopmøde skyder Trivselsår i gang i Rødovre

21/08-2023

En minister, en borgmester, en række anerkendte nationale og internationale eksperter, organisationer og ikke mindst børnene og de unge selv danner i slutningen af august afsæt for Rødovre Kommunes Trivselsår. Et Trivselstopmøde sætter gang i et ambitiøst arbejde, som skal finde gode, fundamentale løsninger, der knækker kurven og skaber forandring for børnene og de unge.

”Vi skal bruge al den gode viden, der findes på området, og vi skal have modet til at gå nye veje med den viden. Selv om de fleste børn og unge har det godt, er der også mange, som lider under dårlig trivsel. Det har meget alvorlige konsekvenser, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at ændre udviklingen. Derfor er der brug for ikke bare et topmøde men også et helt år dedikeret til at finde nye veje til bedre trivsel,” siger Rødovres borgmester Britt Jensen, som har taget initiativ til Trivselstopmødet og Trivselsåret.

Trivselstopmødet foregår den 31. august og bliver åbnet af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye sammen med Britt Jensen. De to sætter sammen retningen for en dag med blandt andre Andreas Lieberoth, som forsker i bl.a. børn og unges mediebrug på Aarhus Universitet, Sine Ditlev Bihlet, som er sundhedsplejerske og medstifter af Center for Børn og Unges Søvn, og Kimberly Schonert-Reichl, som er ph.d. og forsker i børns udvikling på University of Illinois. De vil bidrage til at skabe viden og indsigt i børn og unges trivsel samt give inspiration til konkrete evidensbaserede handlingsværktøjer.

Derudover spænder programmet vidt: Fra Statens Institut for Folkesundhed og børnene på 7. år-gang på Valhøj Skole til Islev Taekwondo Klub og Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn. Find det fulde program her.

”Topmødet og de mange spændende oplægsholdere på programmet er et udtryk for, hvor komplekst spørgsmålet om trivsel er, men også et udtryk for, at der findes god viden, som kan hjælpe os. Jeg er overbevist om, at nøgleordet er mod, altså mod til at gå nye veje, tænke anderledes og også til at fejle undervejs. Vi skal afsøge alle muligheder for at skabe forandringer, som fører til bedre trivsel,” siger Britt Jensen.

Når Trivselstopmødet slutter, er det samtidig startskuddet til Rødovre Kommunes Trivselsår. Her skal blandt andet viden fra topmødet bruges i arbejdet med at finde flere konkrete løsninger og tilgange i trivselsarbejdet i blandt andet dagtilbud, skoler og fritidslivet.

”Trivselstopmødet samler en stor mængde viden og erfaring, og det er det helt rigtige afsæt for at komme godt i gang med vores Trivselsår. Vi har allerede mange gode aktiviteter i Rødovre Kommune, og vi har et stort engagement blandt både medarbejdere, børn og frivillige. Det skal vi bygge oven på med viden og handlinger, som afprøver nye tilgange,” siger Britt Jensen.

Trivselsåret slutter med udarbejdelsen af en helhedsplan om trivsel med tre-fem temaer, som bliver ledestjerner for de kommende års fælles trivselsindsatser på tværs af kommunen.