Viftens Bistro skal have ny forpagter

27/01-2024

Efter to år stopper forpagteren af Viftens Bistro, og Rødovre Kommune er gået i gang med at finde en afløser, som kan fastholde og udvikle den stemning, kvalitet og velsmag, som bistroen er kommet til at stå for.

”Da vi åbnede dørene til Viftens Bistro for to år siden, var der ingen, der havde fantasi til at fore-stille sig de forhindringer, som både samfundet og bistroen skulle møde. Både fordi efterdønningerne efter corona var meget langvarige, og fordi krigen i Ukraine kom til at trække spor i økonomien både herhjemme og i resten af verden. Alligevel har Martin Grønbech og hans folk formået at bygge en bistro op, som borgerne i Rødovre i den grad har taget til sig. Det skal de have en stor tak for,” siger Mia Sørup, kultur- og fritidschef i Rødovre Kommune.

Processen med at finde bistroens nye forpagter er gået i gang med henblik på en glidende overgang. I udgangspunktet ønsker Rødovre Kommune at videreføre de kvaliteter, som kendetegner bistroen i dag: Høj kvalitet og god stemning til en rimelig pris.

Ud over selve spisestedet indgår Viftens Bistro i tilbuddene i hele kulturhuset, hvor baren i foyeren er en af opgaverne. Den er åben i forbindelse med fx koncerter, foredrag og andre arrangementer i koncertsalen samt film, babybio, demensbio og andre arrangementer i biografen. Netop koblingen mellem at drive bistro og samarbejdet med den kommunale del af Viften har været vanskelig for begge parter.

”Vi er stolte af, at vi har skabt en bistro, hvor vi møder glade gæster, som kommer tilbage. Den kvalitet kommer alle vores gæster til at møde hver dag, indtil vi har sidste arbejdsdag her. Vi går klogere ud af døren, end da vi kom, og vi er glade for, at vi afleverer en god og velfungerende bistro til en ny forpagter,” siger Martin Grønbech.

Viftens Bistro åbnede i efteråret 2021, hvor den var en del af det nybyggeri, som også omfatter den nye musikskole.