Vinderforslag skaber borgernes hus

24/06-2021

Rødovre Kommune har netop udpeget en vinder i konkurrencen om at tegne en ny administrationsbygning.

WERK Arkitekter ApS har sammen med Oluf Jørgensen A/S og be Hamburg GmbH vundet konkurrencen om at blive totalrådgiver til Rødovre Kommunes nye administrationsbygning til rådhusfunktioner. 

”Vi har fået nogle virkelig gode bud fra fem forskellige teams, og det har været svært at vælge. Forslaget fra WERK Arkitekter lever bedst op til vores ønsker og visioner for den fremtidige udvikling”, siger borgmester Britt Jensen. 

WERK Arkitekter har skabt en bygning, som respekterer relationen til rådhuset, som er fredet og tegnet af Arne Jacobsen. 

En af de centrale visioner er, at borgerne i højere grad skal inviteres indenfor i den nye bygning. 

”Rødovre Kommune skal tage udgangspunkt i de behov, som borgerne har, og vi skal i højere grad invitere borgerne inden for. Det gælder helt konkret og fysisk i den nye bygning, som ikke bare skal være en moderne arbejdsplads, men også borgernes hus. Borgere og foreninger skal f.eks. kunne bruge de nye faciliteter og lokaler uden for normal åbningstid”, siger borgmester Britt Jensen. 

Den nye bygning er bæredygtig og samler en række kommunale arbejdspladser, som i dag er spredt på forskellige matrikler. Den kommer til at ligge tæt på rådhuset i området Bykernen, som lige nu er under stor forandring. Der kommer bl.a. et nyt hovedstrøg, hvor den nye bygning får en central placering. Her er der også ved at blive opført en ny musikskole og café. 

De indkomne forslag i konkurrencen er blevet bedømt af et udvalg, hvor der har været repræsentanter med fra alle partier i kommunalbestyrelsen samt tre fagdommere. 

Rødovre Kommune går nu i gang med at arbejde videre på projektet i samarbejde med det vindende hold. Det bliver sendt i udbud i 2022. Det forventes, at det åbner som arbejdsplads og hus for borgerne i 2025.

Fakta om det nye byggeri

 • Rødovre Kommune udskrev i juni 2020 projektkonkurrencen om udformning af ’Ny bygning til rådhusfunktioner’. De fem visioner for den nye bygning er:

  - Stærk arkitektonisk profil
  - Nyt samlet offentligt centrum
  - Borgernes hus
  - Moderne og fleksibel arbejdsplads
  - Bæredygtigt byggeri.

 • Den nye bygning samler en række kommunale arbejdspladser, som i dag er spredt på forskellige matrikler.

 • Den nye administrationsbygning til rådhusfunktioner vil blive bygget i området ved Gunnekær, lige nord for rådhuset, som er fredet, og som består.

 • Bygningen forventes at blive omkring 8.000 m2 i 2 til 5 etager. Den kommer til at huse en række borgerrettede funktioner samt arbejdspladser til ca. 500 medarbejdere.

Fakta om processen og bedømmelsen

 • Konkurrencen er gennemført efter en prækvalifikationsrunde, hvor fem totalrådgiverteams blev udvalgt til at komme med forslag. Bedømmelsesudvalget bestod af:

  - Britt Jensen – formand for bedømmelsesudvalget, borgmester, Socialdemokratiet
  - Kim Drejer Nielsen, gruppeformand, Det Konservative Folkeparti
  - Peter Mikkelsen, gruppeformand, Enhedslisten
  - Kenneth Rasmussen, gruppeformand, Socialistisk Folkeparti
  - Kim Hammer, gruppeformand, Dansk Folkeparti
  - Claus Gisselmann Olsen, (UP)

  Fagdommere:

  - Arkitekt MAA Mikkel Nordberg
  - Arkitekt MAA Lars Steffensen
  - Ingeniør Jørgen Nielsen

Derudover har der været tilknyttet rådgivere og sekretærer for juryen.