Generations - Tina Maria Nielsen

Generations

Kunstner: Tina Maria Nielsen
År: 2016
Placering: Nyager Skole
Placering på kort
Opsat: 2016
Materiale: Bronzeskulptur
Ejer: Rødovre Kommune
Størrelse:

GENERATIONS er det første kunstværk, som Rødovre Kunstråd har bestilt og fået etableret.
Kunstværket består af 4 betonplinte, hvorpå der er monteret bronzeafstøbninger af bogstabler og mobiltelefoner i forskellige generationer. Derudover er der etableret en plint med en bærbar computer og 6 fritstående bogstabler.

Kunstværket er placeret ved Nyager Skoles hovedindgang og har en enkel skulpturel udformning, der arbejder positivt med koblingerne mellem skolens uderum og det vidensunivers, der gemmer sig i bogstablerne og mobiltelefonerne. Der kan siddes på bænkene og skulpturernes langstrakte karakter vil korrespondere fint med skolebygningens stringente Arne Jacobsen-arkitektur.

 

Så mange af bøgerne som muligt er udvalgt af lærere og elever fra Nyager skole, bøgerne er fundet på Nyager Skole og indleveret af skolens lærere og elever efter en introduktion af skulpturens idé og karakter.

 

De udvalgte bøger og mobiler er afstøbt direkte 1:1 i bronze og nogle er monteret direkte på betonbænkene. Bogskulpturerne er mørkpatinerede og mobiltelefonerne er polerede. Begge bronzevariationer fremhæves af den indfarvede mørke beton. Bøger og mobiler vil patinere mørkere og grønligt med tiden undtagen der, hvor de berøres, hvor de vil fremstå blanke.

 

Bøgerne symboliserer den akkumulerede viden, som sammen med mobiltelefonerne tegner et opgraderet portræt af vores kilder til kommunikation og viden – et øjebliksbillede på læringens laboratorie og læringsrummets kompleksitet.