Flagdag

Hvert år hædrer vi Danmarks udsendte bosat i Rødovre for deres indsats i verdens brændpunkter ved den officielle flagdag den 5. september.

Selvbetjening

Fold alle ud

Tilmelding til udsendelsesliste

Husk at have MitID klar.

Tilkendegive, at de ønsker at modtage invitationen til det årlige arrangement i deres personlige digitale post. 

Når du klikker på "Start selvbetjening" skal du være opmærksom på, at vores udbyder af servicen (EG) gerne vil sætte en eller flere cookies på din computer.

Start selvbetjening

Tilmelding til flagdag

Husk at have MitID klar.

Når du klikker på "Start selvbetjening" skal du være opmærksom på, at vores udbyder af servicen (EG) gerne vil sætte en eller flere cookies på din computer.

Start selvbetjening

Invitation til flagdag

Vi udsender invitationer til de af vores borgere, der er listet som udsendte/veteraner hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Hvis du ikke modtager en invitation, men tidligere har været udsendt, kan du tilmelde dig vores udsendelsesliste i selvbetjeningen herover.

Her kan du også tilmelde dig dette års flagdag, hvis du allerede har modtaget en invitation.

Om flagdagen

Fold alle ud

Om flagdagen

Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang den 5. september i 2009, og Rødovre Kommune har siden 2019 markeret Flagdagen med afholdelse af et arrangement for udsendte bosat i kommunen.

Formålet med Flagdagen er at minde, hædre og anerkende de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af Regeringen, Folketinget eller en minister.

Hvem bliver inviteret?

Flagdagen omfatter den samme personkreds som det nationale monument over Danmarks internationale indsats efter 1948, det vil sige alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.

Rødovre Kommune modtager hvert år en liste over udsendte/veteraner med bopæl i kommunen fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Listen er naturligvis undtaget dem som ikke ønsker at blive kontakte af kommunen i forbindelse med den årlige Flagdag samt dem, som har beskyttet adresse. Rødovre Kommune ønsker at nå ud til så mange veteraner som muligt og arbejder derfor på også at modtage lister fra de øvrige nævnte instanser.

Herudover giver vi hvert år mulighed for, at udsendte/veteraner kan tilmelde sig arrangementet via kommunens hjemmeside. Men vi vil også meget gerne give mulighed for, at udsendte/veteraner kan tilkendegive, at de ønsker at modtage invitationen til det årlige arrangement i deres personlige digitale post. Det kan gøres ved at udfylde formular længere oppe på siden.

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Rødovre Kommune
Rødovre Parkvej 150
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider