Vestegnens Kulturuge

Kulturugen tilbyder alle på Vestegnen ni dage med spændende kulturoplevelser på tværs af seks vestegnskommuner.

Vestegnens Kulturuge 2018

Fold alle ud

Kulturugen 2018

Vestegnens Kulturuge er en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed i starten af september - uge 37. I år finder den sted fra fredag den 7. september til og med søndag den 16. september.

Læs mere om Vestegnens Kulturuge her: www.vkir.dk

Arrangementer i Rødovre

Fredag den 7. september kl. 17 - 22 Kulturnat – kæmpe program med mere end 50 aktiviteter.

Det samlede program præsenteres i august, men vi kan allerede nu fortælle, at der på scenen bliver fyldt op med lokale kor og orkestre, at du kan komme på rundvisning i bunkeren under biblioteket, være med til at lave smukke Viber til Livets reder og meget meget mere.

Biblioteket og Rådhuset holder åbent med masser af spændende aktiviteter og Rødovre Centrum holder alle butikker åbent til kl. 22.00.

Kulturugen tilbyder alle på Vestegnen ni dage med spændende kulturoplevelser på tværs af seks vestegnskommuner: Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Høje Taastrup, Albertslund og Rødovre.

Temaet – Mellem lys og skygge

Solens stråler og nattens lamper lyser op på Vestegnen. Skyggerne træder frem. Livets lyse øjeblikke, en tilværelse i skyggen. Det lyse sind, lyssky handlinger og hurtigere end sin egen skygge. Lys og skygge: hinandens forudsætning og modsætning.
Mellem lys og skygge ser på spillet mellem lys og skygge, men også på overgange fra en tilstand til en anden.
Vestegnen Kulturuge 2018 lyser op og kaster skygge.
Kom leg med os mellem lys & skygge.

Livets reder – Nests of Life

Veronica Hodges bygger Livets reder

Årets kunstværker til Vestegnens Kulturuge er ved at blive bygget
Der er lang tid til Vestegnen Kulturuge 2018 løber af stablen i september, men byggeriet af årets kunstværk er gået i gang, og den første rede kommer i Rødovre – bag haven ved Rødovregård og Heerup Museum.
Scenografen og papirkunstneren Veronica Hodges skaber årets kunstværk til Vestegnens Kulturuge 2018.

Papirkunst i stort format
Veronica Hodges er ikke noget ukendt navn på Vestegnen. Rødovre Centrum fik for et par år siden øje på hende, og fik hende til at skabe en fantastisk og poetisk udsmykning i anledning af shopping centrets 50 års jubilæum. Med sin baggrund i scenografien viste hun, at papirklip også kan blive til kunst i stort format.

Reder og fugle
Til kulturugen kaster Veronica Hodges sig igen over papirklip og vil kreere flokke af fugle i sit delikate og smukke design og så skal der bygges reder. Hver enkelt rede bygges i grene og kviste. Reden vil blive så stor, at man kan sætte sig ind i den og forhåbentlig fornemme redens tryghed og måske med en tanke på sin egen rede.
Der vil blive skabt en unik rede og en unik fugl til hver af de seks kommuner, som er en del af Vestegnens Kulturuge. Med ”Livets reder” vil Veronica Hodges gerne bygge ramme om publikums relation til reden og til fuglene. ”Reden er en metafor for det sted, hvor vi kommer fra og føler os trygge. Den tryghed, der skal til for, at vi bliver i stand til at komme ud af reden og møde andre mennesker. Det er mit håb, at reden kan give rum til fællesskab og samtale” fortælle Veronica Hodges.

Mellem lys og skygge
På den måde forholder kunstværket sig til årets tema for Vestegnens Kulturuge: mellem lys og skygge. Reden giver måske skygge for lyset, men den skærmer også for omverdenen og bliver det trygge udgangspunkt. Den tryghed, som man må bevæge sig ud af for at møde mennesker og opleve verden. Således afspejler reden og fuglen, både vores trygge udgangspunkt og vores trang til at flyve ud og møde verden udenfor.

Opdag Vestegnen
Rederne vil i år blive bygget i haver og byrum. Du er velkommen til at besøge rederne, mens de bygges. Du kan også følge Vestegnens Kulturuge og Veronica Hodges på Facebook og Instagram, hvor der løbende vil blive lagt opslag op.

Samarbejdspartnere

Vestegnens Kulturuge organiseres i samarbejde med en bred vifte af samarbejdspartnere fra hele Vestegnen, herunder kulturinstitutioner, foreninger, virksomheder, indkøbscentre og uddannelsesinstitutioner fordelt over Vestegnen.

Kontakt

Har du en idé til en aktivitet i Kulturugen, eller har du spørgsmål til Kulturugen så kontakt kulturkonsulenten i din kommune.

Kulturkonsulent i Rødovre
Trine Lerche Frøslev
Tlf.: 36 37 76 42

Læs mere om Vestegnens Kulturuge på www.vkir.dk 

Kulturugen findes også på Facebook https://www.facebook.com/#!/VestegnensKulturuge?fref=ts 

Kunstværket fra 2016 HISTORIEN OM DE SEKS GLEMTE KÆMPERSkattekort til kæmperne på Vestegnen

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Børne- og Kulturforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610  Rødovre
Telefon
36 37 70 00

Skriv sikker Digital post til Rødovre Kommune
Kontakt og åbningstider