Bedre specialtilbud til skolebørn

26/03-2019

Rødovre Kommune samler kompetencerne inden for specialtilbud til skolebørn for at hjælpe børnene bedre. I dag er specialtilbuddene fordelt på fire af kommunens seks folkeskoler.

Kompetencerne bliver samlet på ét center fordelt på to skoler, så personalet bedre kan trække på hinanden, og så tilbuddet bedre kan blive tilpasset det enkelte barn, der ofte har flere diagnoser.

”Vi vil gerne gøre det bedre for de børn, der har udfordringer og brug for særlig støtte. Tidligere har fokus først og fremmest været på børnenes diagnoser, og kompetencerne har været ude på forskellige skoler. I fremtiden skal fokus i højere grad være på, hvad børnene rent faktisk kan, og hvordan de kan indgå i et læringsfællesskab med andre”, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Rødovre Kommune.

Det nye center skal sikre, at der kommer stærkere faglige miljøer mellem pædagoger og lærere, som kan hjælpe de børn, der har det svært, og løfte kvaliteten i kommunens specialtilbud. Den oprindelige plan var, at ændringerne skulle træde i kraft efter sommerferien, men efter at forslaget har været i høring, er starten på det nye center udsat til den 1. januar 2020.

”Det er vigtigt, at der er tid nok til at få det tilrettelagt og få inddraget børn, forældre og medarbejdere ordentligt. Det nye center skal udvikles i et tæt samarbejde”, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Økonomien på området er uændret.

Fakta:

  • Det nye center får to afdelinger – på henholdsvis Tinderhøj Skole og Valhøj Skole.
  • Begge afdelinger starter den 1. januar 2020.