Nye poser til madaffald

18/06-2018

Rødovre Kommune følger Vestforbrændings anbefaling om at erstatte bioposer til indsamling af madaffald med poser af genbrugsplast.

Vestforbrænding har evalueret poserne til indsamling af madaffald og anbefaler nu, at de grønne bioposer bliver erstattet med poser fremstillet af genbrugsplast.

”Vi skifter bioposerne ud med poser i genbrugsplast, fordi behandlingen af bioaffaldet har udviklet sig. Det sker i dag så hurtigt, at poserne ikke kan nå at blive opløst, så poserne skal sorteres fra i processen. Derfor er det ikke længere nødvendigt at bruge bioposer, som i øvrigt også er dobbelt så dyre som poser af genbrugsplast”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro.

Jan Kongebro understreger, at bioposerne har været den mest miljøvenlige løsning i de år, de har været brugt i Rødovre, og at udskiftningen skyldes den nye behandlingsmetode af madaffaldet.

”Det har tidligere været omtalt i pressen, at bioposerne ikke er så grønne, som man har troet. Derfor har nogen fejlagtigt fået den opfattelse, at sorteringen af madaffald i bioposer har været forgæves. Det er langt fra tilfældet. Det er vigtigt at understrege, at bioposerne har været den bedste løsning for miljøet i de år, vi har brugt dem i Rødovre. Bioposerne er kompostérbare og biologisk nedbrydelige. Derfor er madaffaldet og bioposerne fra borgerne i Rødovre blevet genanvendt til ren kompost ude på markerne”, siger Jan Kongebro.

De nye poser, som har en bedre holdbarhed, bliver leveret til borgerne, når Rødovre Kommune efter sommeren har opbrugt sit lager af bioposer.