Rødovre Musikpris 2018

08/01-2018

Hvert år uddeler Rødovre Kommune og Rødovre Centrum i fællesskab en stor musikpris. I år går prisen - og de 80.000 kroner der følger med - til byens eget fantastiske orkester Rødovre Concert Band.

Rødovre Concert Band fik sig noget af en overraskelse, da de ved den traditionsfyldte nytårskoncert tidligere i dag, søndag, blev hyldet som vinder af Rødovre Musikpris 2018.

Scenen var ellers sat op, så alle troede, der kom en singer-songwriter og skulle modtage prisen, men i anledning af Rødovre Concert Bands 50 års jubilæum har man i år valgt at hylde og præmiere Rødovre Concert Band.

Rødovre Concert Band er et af de bedste orkestre af sin art, ikke bare i Danmark men også internationalt, hvor det kendes under navnet The Danish Concert Band. Det er kendt som et ambitiøst orkester, der ikke går på kompromis med det musikalske arbejde, hvilket tydeligt ses ved de mange konkurrencer og rejser, de deltager i. Bandet opfører jævnligt nye kompositioner fra såvel danske som udenlandske komponister og eksperimenterer løbende med ny musik og nye måder at lave koncerter på. De er samtidigt kendt som et hyggeligt, humoristisk og sprudlende orkester.

"Det er et helt særligt orkester. De har ikke bare et højt musikalsk niveau - de har også et stort socialt engagement. Medlemmerne er mentorer for lokale børn, som af forskellige årsager møder modstand i skolen. De har taget børnene under deres vinger, lært dem at spille et instrument og det sociale liv i et orkester. Det er fantastisk at se den selvtillid og glæde, det giver børnene", siger borgmester Erik Nielsen.

De seneste 5-6 år har orkestret oplært børn i det såkaldte Musik Unik-projekt i samarbejde med Rødovre Musikskole og dermed givet børnene muligheden for at få musikken som en tro følgesvend gennem livet.

"Rødovre Concert Band har i et halvt århundrede repræsenteret Rødovre, sat byen på landkortet og på fornemste vis bidraget til udviklingen af dansk musikliv. Det er altid en stor fornøjelse at overvære deres koncerter – deres glæde og gode humør smitter og spreder sig ud til alle blandt publikum", siger Erik Nielsen.

Fakta

Vinder af Rødovre Musikpris 2018: Rødovre Concert Band

  • Blev etableret som Rødovre Ungdomsorkester i 1968 af dirigent Ulf Nordlund
  • Jørgen ”Misser” Jensen har dirigeret orkestret siden 1970
  • Orkestret består i dag af ca. 65 medlemmer
  • Rødovre Concert Band har flere gange vundet Danmarksmesterskaber – senest DM for harmoniorkestre i 2017
  • Orkestret har desuden vundet Det Nordiske Mesterskab, førsteprisen i flere internationale konkurrencer og senest Europamesterskabet
  • Rødovre Concert Band har optrådt flere gange i Danmarks Radio, Radioens Koncertsal, Århus Musikhus, Odense Musikhus og Tivolis Koncertsal. De afholder flere årlige koncerter i Kulturhuset Viften
  • Rødovre Concert Band har produceret 16 indspilninger.

Rødovre Musikpris

Rødovre Musikpris uddeles af Rødovre Kommune og Rødovre Centrum i fællesskab. Rødovre Centrum bidrager med 40.000 kr. og Rødovre Kommune med 40.000 kr.

Formålet er at påskønne en yngre udøvende musiker eller et orkester med et kontant beløb, der kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

De seneste modtagere af Rødovre Musikpris er:

2017: Sangerinde Rezwan Farmi

2016: Fløjtenist Joachim Becerra Thomsen

2015: Trompetist Victor Koch Jensen

2014: Jazzguitarist Mads Christiansen

2013: Sangerinde Ida Kudo Høffding

2012: Mundharpespiller Mathias Heise

2011: Sangerinde Aura Dione

2010: Klassisk violinist Vera Panitch

2009: Tværfløjtenist Kenny Aaberg Larsen

2008: Komponist og sanger Mette Damm

2007: Fagotspiller Magnus Koch Jensen

2006: Musiker og sanger Vicky Singh

2005: Kira and the Kindred Spirits

2004: Singer-songwriter Teitur

2003: Duoen Haugaard Høirup

2002: Trompetist Maja Markert

2001: Verdensviolinist Nikolaj Znaider.