Rødovredagen med fokus på bæredygtighed

26/06-2019

Hvordan kan vi lokalt tage et større ansvar for den verden, vi efterlader til de kommende generationer? Det er det gennemgående tema på Rødovredagen, der finder sted lørdag den 7. september 2019.

”Rødovredagen er blevet en fantastisk tradition, som samler hele byen på tværs af generationer. Det er en festdag, hvor vi hylder det stærke fællesskab i vores by. Det er for alle, der bor i Rødovre”, siger borgmester Erik Nielsen.

Rødovredagen finder sted på og omkring rådhuspladsen i Rødovre lørdag den 7. september kl. 13.00-20.30.

I år vil der være et særligt fokus på bæredygtighed.

”I Rødovre tager vi ansvar for os selv og for hinanden. Vi plejer at sige, at vi står sammen om Rødovre. Men vi skal også tage ansvar for den verden, vi efterlader til de kommende generationer. Det bliver et gennemgående tema på Rødovredagen – sammen med de mange fælles oplevelser”, siger Erik Nielsen.

Alle aktiviteter på dagen er gratis.

Dagen slutter som altid af med en gratis koncert med et stort dansk koncertnavn. Navnet bliver offentliggjort sammen med det endelige program i starten af august.

Fakta: Et udpluk af aktiviteterne på Rødovredagen 2019

Alle aktiviteter er gratis

  • Vejrværten Mikael Jarnvig fortæller om, hvad der er virkeligt, og hvad der er fake news om klimaændringerne.
  • Kokken Jesper Vollmer Heick giver tips til, hvordan du laver grønne og velsmagende hverdagsretter med fokus på mindre madspild. Han har bl.a. været køkkenchef i Kongehuset og kok på Søllerød Kro.
  • Indretningsekspert Mette Helena Rasmussen har masser af gode idéer til, hvordan du kan genbruge og forny de møbler, du ellers ville smide ud – såkaldt upcycling. Tag dine egne ting eller et foto med og få gode råd.
  • Vitello redder verden – og starter i Rødovre. Børnebogsforfatteren Kim Fupz Aakeson læser højt fra de populære bøger. Børnene kan gå på opdagelse i Vitello-universet – besøge hans rækkehus, lave deres egen Vitello-figur, se filmen gratis i Viften, gå på skattejagt og meget mere.
  • Sportskommentator Carsten Werge tager temperaturen på foreningslivet og det frivillige arbejde i Rødovre - i bedste ”Højlund Forsamlingshus”-stil.
  • Rødovre Folkekøkken inviterer til fællesspisning og serverer en kødfri ret til 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.Naturorganisationen PLAN Bi fortæller om bier, arter, og hvorfor bierne er så vigtige.
  • Foto-udstilling om FN’s verdensmål – af Globale Seniorer. En række medarbejdere fra Rødovre Kommune står klar til at tage imod input til, hvordan vi kan arbejde med verdensmålene lokalt. Det kommer til at indgå i arbejdet med Rødovre Kommunes kommende planstrategi.
  • Et meget stort antal lokale foreninger har meldt deres ankomst og står klar til at vise deres aktiviteter frem.

Fakta om Rødovredagen

Rødovredagen finder sted lørdag den 7. september 2019 kl. 13.00-20.30 i det centrale Rødovre på rådhuspladsen, rådhuset, biblioteket og i kulturhuset Viften.

Rødovredagen er årets store folkefest, som traditionen tro afholdes hvert år den første lørdag i september. Det er en festdag, hvor debatter, musik, mad, workshops og foreningsaktiviteter danner rammen om fællesskabet i Rødovre. Borgerne bliver bragt sammen på tværs af generationer, interesser, foreninger og bydele.