Tusinder til Krigshistorisk Festival

19/06-2019

Krigshistorisk succes i silende regn og strålende sol. I weekendens mildt sagt blandede vejr lagde tusindvis af gæster vejen forbi den store krigshistoriske festival på den historiske Vestvold i Rødovre.

Her havde godt 300 historiske aktører fra Danmark, Sverige, Tyskland og Polen slået lejre langs den 1200 meter lange tidslinje, der i år spændte fra antikkens romerske legionærer til det moderne hjemmeværn anno 2019.“

Det har været en fornøjelse at se, hvor stor interesse der er for historien, og hvordan børn og voksne sammen er gået på opdagelse i de mange lejre langs tidslinjen og har nydt de mange opvisninger. Vi har trods regnen lørdag igen i år haft besøg af rigtig mange mennesker, siger Martin Jespersen, festivalchef og museumsleder i Oplevelsescenter Vestvolden.

Han vurderer, at der har været mellem 15.000 og 18.000 mennesker forbi festivalområdet på Vestvolden i løbet af weekenden. 

”Regnvejret kostede selvfølgelig nogle besøgende lørdag eftermiddag, men det virkede til gengæld som om, at både vejret og gæsterne tog revanche søndag, hvor det væltede ind med mennesker. Og vores aktører tog vandet i stiv arm. De gennemførte både romersk kampshow og en demonstration af renæssancevåben og holdt selvfølgelig lejrene for de seje gæster, der trodsede den silende regn”, tilføjer Martin Jespersen.

Det var tredje gang, der blev afholdt Krigshistorisk Festival på Vestvolden mellem Ejbybunkeren og Artillerimagasinet på Vestvolden i Rødovre.

I 2020 vender Krigshistorisk Festival tilbage i weekenden den 13.-14. juni.

Fakta om Vestvolden og Ejbybunkeren

Den 14,2 km lange Vestvold blev opført som en del af Københavns Befæstning 1888-1892. Københavns Befæstning har aldrig været anvendt i krig, men blev under 1. verdenskrig gjort klar til kamp og bemandet med knap 50.000 soldater fra den sikringsstyrke, der vogtede Danmarks neutralitet. Vestvolden er i dag Danmarks største fredede fortidsminde.

Ejbybunkeren blev bygget som operationscentral for Københavns Luftforsvar i begyndelsen af den kolde krig. Den 1300 kvm store delvist underjordiske bunker har i forskellige funktioner været anvendt af Forsvaret helt frem til 2001.

Ejbybunkeren drives i dag som interaktivt historisk besøgscenter af Oplevelsescenter Vestvolden. På Vestvolden i Rødovre ligger også Artillerimagasinet, hvor der er café og udstilling af originale fæstningskanoner.