Årets Ildsjæle i Rødovre er Grethe Kujack og Flemming Adler

02/12-2022

Prisen til Årets Ildsjæl i Rødovre er netop blevet uddelt, og i år deler Grethe Kujack og Flemming Adler prisen. Uddelingen foregik Plejehjemmet Ørbygård, hvor ildsjælene i Rødovre blev fejret for deres store indsats.

”Vi skal sætte pris på de mange, som bruger deres kræfter på, at vi i Rødovre kan mødes i fællesskaber i alle afskygninger. Alle dem, der lægger kræfter i et arbejde, som skaber værdi for børn, unge, voksne og ældre i alle afskygninger i Rødovre, hvad enten man er til hygge, sport, samvær om fælles interesser eller noget helt fjerde,” siger borgmester Britt Jensen om prisen.

I sin tale på aftenen lagde hun heller ikke skjul på, at de frivillige og fællesskaberne i Rødovre har en særlig plads i hendes hjerte, netop for den forskel, det gør i andre mennesker liv.

”Jeg bliver rørt, når jeg møder det. Fordi fællesskaberne giver en dimension i livet, som ikke kan erstattes af noget andet. Fordi fællesskaberne for mange giver kræfter og overskud til at møde det, der er svært. Og fordi fællesskaberne er et frirum, hvor alle kan være med og blive tanket op på de ting, der for alvor betyder noget,” sagde Britt Jensen i sin tale.

Prismodtagerne skaber sociale fællesskaber 

Grethe Kujack var indstillet hele to gange, og hun får prisen for sit kæmpe sociale hjerte og hendes mangeårige alsidige indsats i flere foreninger i Rødovre, bl.a. i Valhøjsgården og Club Aktiv, hvor nomineringerne kom fra.

Flemming Adler får prisen for sit arbejde gennem 22 år i Stadionpensionisterne, hvor han ud over de mange aktiviteter også sørger for, at alle har det godt socialt sammen – både under og efter træningen.

Ved uddelingen af prisen roste Britt Jensen både prismodtagerne, de øvrige nominerede og de mange, som har lagt kræfter i at skrive flotte indstillinger, og som på den måde er med til at give en uforbeholden anerkendelse af de nominerede.

”Indsatsen for at skabe hjertevarme fællesskaber til gavn og glæde for mange går igen blandt alle de nominerede, og ikke mindst hos Grethe Kujack og Flemming Adler. Det skinner meget tydeligt igennem i nomineringerne, at der er mange, som sætter meget stor pris på ildsjælenes arbejde. Derfor er jeg utroligt glad for, at vi med Ildsjæleprisen kan give dem den anerkendelse, de fortjener,” siger Britt Jensen.

Rødovre Kommune har hyldet den store frivillige indsats i kommunen med prisen ’Årets Ildsjæl’ hvert år siden 1999.