Flere kræfter til beskæftigelsesindsatsen i Rødovre

02/06-2022

2021 var et ekstraordinært år for ledigheden i Rødovre. Ikke siden finanskrisen har så mange været uden arbejde i kommunen, og aldrig tidligere er den negative udvikling vendt til det positive så hurtigt. Og nu kommer der ekstra kræfter til indsatsen for ledige.

”Indsatsen i 2021 har vist, at det gør en forskel, når vi lægger ekstra kræfter i indsatsen for at få flere i arbejde. På grund af coronakrisen så vi en markant stigning i ledigheden i 2021. Den kedelige udvikling reagerede vi på med ekstra midler til jobindsatsen, og det virkede. Vi endte med en ledighed, som var lavere end det mål, vi havde sat os”, siger borgmester Britt Jensen.

Tallene fremgår af en resultatrevision, som Jobcenter Rødovre netop har udarbejdet. Den viser, at ledigheden blandt forsikrede ledige i alderen 16-66 år nåede helt op på 3,9 procent i 2021 og endte med at komme ned på 1,7 procent efter en bevilling til en ekstraordinær beskæftigelsesindsats fra Kommunalbestyrelsen. Den samme udvikling ses blandt jobparate kontanthjælpsmodtagere, hvor ledigheden faldt fra 1,1 procent til 0,7 procent.

”Jobcentrets succes har stor betydning. Ikke bare for de ledige og deres familier, som kommer ud af en kedelig situation, men også for virksomhederne, som får den arbejdskraft, de leder efter. Og så styrker udviklingen kommunens økonomi på den måde, at udgifterne til offentlig forsørgelse bliver mindre. Det har en betydning, især i en tid, hvor økonomien er presset. Det giver os mulighed for at bruge pengene andre steder, hvor der er brug for dem,” siger Kim Drejer Nielsen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget.

Skruer op for indsatsen

Faldet i ledigheden fortsætter i 2022, og det får nu Rødovre Kommune til at bruge ekstra kræfter på at hjælpe erhvervslivet med at finde de medarbejdere, der er brug for. Beskæftigelsesministeriet har netop bevilget 560.000 kroner til Rødovre Kommune til en indsats, som skal sikre hurtigere og mere præcis hjælp til at finde medarbejdere med de rette kvalifikationer til erhvervslivet i Rødovre.

”Det er glædeligt, at indsatsen mod ledighed fungerer, men det lave antal ledige betyder også, at det kan være svært at finde de medarbejdere, der er brug for i Rødovre. Det sætter vi ind overfor med bl.a. tættere kontakt til virksomhederne og en håndholdt indsats for borgere, som kan have svært ved at vende tilbage til arbejdsmarkedet,” siger borgmester Britt Jensen.

Rødovre Kommune vil desuden sætte ekstra fokus på modtagere af sygedagpenge. Coronakrisen medførte en stor stigning i antallet af modtagere af sygedagpenge, både som direkte følger af sygdommen, men også på grund af blandt andet stress, angst og depression. Der er derfor særlig opmærksomhed på at hjælpe disse borgere tilbage på arbejdsmarkedet.