Vil du gøre en forskel for klimaet - og er du 13-25 år? 

05/04-2024

Rødovre Kommune starter et ungeklimaråd, som får mulighed for at give politikerne gode råd om, hvordan de arbejder med klima. Derudover er ungeklimarådet med til at gå forrest og inspirere andre i Rødovre til, hvordan alle kan gøre noget for klimaet.

”Vi har brug for alle perspektiver på, hvordan vi kan skabe gode og varige ændringer til gavn for klimaet. Her vil et ungeklimaråd være et frisk pust, som kan inspirere os i arbejdet med det mål, vi har sat om, at Rødovre skal være CO2-neutral i 2050,” siger Britt Jensen, borgmester i Rødovre.

Ungeklimarådet er for alle unge, der er 13 til 25 år, der bor, uddanner sig eller arbejder i Rødovre Kommune, og rådet får mulighed for at mødes med Rødovres politikere. Rådet får besøg af klimaeksperter og hører om, hvordan kommunen arbejder med klima, så de har den viden, de har brug for til at danne sig deres egne holdninger. Det bliver oprettet i ét år, og derefter vil der være en evaluering blandt medlemmerne og en vurdering af, om ungeklimarådet skal fortsætte. 

”Vi er meget interesserede i at høre, hvad unge mennesker tænker om klimaforandringer og om, hvordan vi arbejder med klima i Rødovre Kommune”, siger formand for Klima- og Naturudvalget Kenneth Rasmussen. 

Medlemmerne af ungeklimarådet er med til at bestemme hvilke emner, ungeklimarådet tager op, og hvordan møderne skal holdes. Der kan være 10 til 16 medlemmer af ungeklimarådet. Hvis der er flere unge, der er interesserede i at være med, kan de stadig være med i arbejdsgrupper og give deres perspektiver videre til politikerne gennem den faste kerne af medlemmer. 

VIL DU HØRE MERE?

Kom til et uforpligtende første infomøde i ungeklimarådet mandag d. 29. april fra 17-19 i det hyggelige lokale Vognporten på Rødovregård. Der er gratis aftensmad til alle, der har tilmeldt sig inden kl. 12 den 29. april. Alle er velkomne til første møde, derefter er der plads til max 16 faste medlemmer af ungeklimarådet. Du kan tilmelde dig ved at skrive til klimasociolog Eva Matthiesen Jaffke på denne side. Hvis du ikke kan komme til det første møde, kan du i tilmeldingen også angive, at du gerne vil høre mere. Eva Matthiesen Jaffke står desuden for at planlægge og facilitere møderne og hjælpe med at danne kontakt mellem ungeklimarådet og politikerne.

Der kommer til at være et møde mere inden sommerferien, og datoen er ikke på plads endnu. 

Eva vil i den kommende tid besøge skoler, uddannelsesinstitutioner, Fælleselevrådet og andre steder rundt omkring i Rødovre, hvor de unge er, for at sikre, at så mange unge som muligt hører om muligheden for at være med i ungeklimarådet.