Stor skoleudvidelse på vej

29/01-2021

Børnefamilierne strømmer til Rødovre, og kommunen skaber løbende plads til de mange nye Rødovrebørn. Nu er tiden kommet til en stor udvidelse af Valhøj Skole. Der er i alt afsat 150 mio.kr. til udbygning af skolen og opførelsen af en ny multihal.

”De fysiske rammer på Valhøj Skole får et kæmpe løft. Vi bygger ikke en helt ny skole, men bygger videre på det eksisterende. Det bliver en stor udvidelse, så der bliver plads til alle. Eleverne på Valhøj kan glæde sig til at få en flot og moderne skole”, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Skolen bliver en såkaldt campus-model. Det vil sige, at skolen får fritliggende bygninger, der ligger i et åbent landskab, så der er mulighed for bevægelse mellem bygningerne. Samtidig får Valhøj, der også er idrætsprofilskole, en ny multihal.

”Uanset hvor man bor i Rødovre, så skal børnene have gode forhold. Vi er en populær velfærdskommune, og det forpligter”, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Rødovre Kommunes prognoser viser, at Valhøj Skole skal kunne rumme ca. 350 flere børn i løbet af de næste 10 år, fordi så mange familier flytter til Rødovre. Skolens elever og pædagogiske personale har deltaget i workshops om den fremtidige udvikling og udbygning af skolen.

De øvrige skoler i Rødovre kan også se frem til forbedringer de kommende år. Der er samlet afsat 175 mio.kr. til ombygninger og renoveringer på skolerne i Rødovre i de kommende fire år.

Fakta

De første skitser af den nye skole ligger nu klar, men der er fortsat en del ubekendte, som kan ændre på projektet, som der er sat 150 mio.kr. af til. Som det ser ud nu, omfatter udbygningen:

  • Udvidelse af indskolingen med SFO, nye faglokaler og klasselokaler
  • En ny bygning til udskolingen, der skal huse 7.-9. klassetrin
  • En ny multihal, der bliver forbundet med den eksisterende festsal og skolens to gymnastiksale
  • Ophold og bevægelse bliver tænkt ind på taget af den nye indskoling og multihal, så man kan bevæge sig over taget på festsalen og gymnastiksalene til boldbanen.